Д-р Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари

...
Д-р Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари
Коментари Харесай

Д-р Хасан Адемов пред novini.bg: Спазвайте социална изолация, за да спрем заразното зло

Д-р Хасан Адемов  Хасан Адемов Хасан Адемов е роден на 24 януари 1953 година в град Исперих, България. През 1979 година приключва е ръководител на парламентарната комисия по труда, обществената и демографска политика. Той е избиран за народен представител от Движение за права и свободи в седем следващи състава на Народното събрание. Бивш министър на труда и обществената политика /2013-2014г./. Д-р Адемов е един от най-ценените и уважавани експерти и специалисти в обществената сфера. С него приказваме за това коя е най-важната мярка, която хората би трябвало да съблюдават по време на изключително състояние, за напускащите медици от Втора градска болница в София, за отсрочените ТЕЛК-ове за тежно заболели нуждаещи се хора.

Смятам, че рестриктивните наказателни ограничения няма да оказват помощ

в решаването на казуса с напускащите медици от Втора градска болница в столицата, където трябваше да се провежда едно инфекциозно поделение за потребностите на жителите в условия на пандемия. Повече имам вяра в положителната дума, в диалозите, в подсигуряването на сигурността в работата на лекарите там. Днес чакам позитивно развиване на казуса след срещите на кметицата Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си обучение в 35-а съветска с медиците.

На този стадий няма човек, който да може да планува какво ще е развиването на болестта. Най-простичкият съвет от човек към индивида, е: спазвайте обществена изолираност, с цел да спрем заразното зло. Колкото се може повече избягвайте обществените контакти и се грижете точно за персоналната си хигиена.

Каролев: Време е в Щаба за ковид да има икономист и финансист

Дали ще оцелее бизнеса? Зависи от неговата надеждност

От ограниченията, които се вземат и преди всичко това е ликвидността, поддръжката на страната и какъв брой време ще продължи епидемията. Солидните сдружения, съгласно мен, по-лесно ще преминат през компликациите на този интервал. Много е значимо да напомня, че в настоящите законодателства по обособените секторни политики у нас, има надеждни лостове за отбрана. Например, в бюджета на Национален осигурителен институт има "Фонд безработица " с над 400 милиона лв.. Също по този начин има благоприятни условия в Закона за гарантиране на вземанията при неплатежоспособност на предприятия, където работодателите солидарно внасят осигурителни вноски и там също има стабилен финансов запас, който да подсигурява заплатите на служащите, в случай че се стигне до банкрут на сдружения. Едва откакто се употребяват националните средства и механизми за справяне с възможните проблеми, чак тогава да се търсят благоприятни условия за помощи извън, за актуализация на бюджета и така нататък

Д-р Любомир Канов: Важно е да се предпазят медиците и лечебните заведения от ковид

До края на месец май бяха отсрочени решенията на ТЕЛК

за нуждаещите се от обнова и прекатегоризация на документите им. Така че всички, които би трябвало да се явят пред комисиите, няма да го вършат, защото административно се удължава периода до края на май. Дотогава хората не престават с решенията и правата, които имат. В условия на рецесия няма различен вид.

Първата група проблеми при тези пациенти, е обвързвана с хората, на които им изтича експертното решение на ТЕЛК в периода на изключителното състояние.Старите им телкови решения ще важат до края на май, без да губят каквито и да е права. На всички, които в този момент чакат да минат през трудовите комисии, просто би трябвало да изчакат. Ако те имат готови документи, могат да ги подадат по електронен път и да чакат своите резултати.

Социалната изолираност в този момент е доста значима, по тази причина се взеха тези ограничения - да няма скупчвания пред комисиите. Всички тези, които са нетрудоспособни и не могат да вървят на работа, то има опция да употребяват болнични листове, до момента в който пристигна време да минат през ТЕЛК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР