д-р Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз

...
д-р Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз
Коментари Харесай

Всеки, който отиде на море, щял да се прибере вкъщи по-защитен


доктор Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз (БЛС).

Тя увери, че няма по-добро от това да сме измежду природата. По думите й след изключителното състояние това ще повлияе добре на хората, които се усещат щастливи да се срещат и с хора. 

" Морето е една голямо самопочистваща система. Всеки, който отиде там, при всички случаи ще се прибере у дома по-защитен ", сподели доктор Николова.

" Не би трябвало да подценяваме всичко и да мислим, че няма проблем, само че не би трябвало и да стоим с маски на плажа и да се къпем с дезинфектанти. Необходима е обществена отдалеченост и повишение на персоналната хигиена ", добави още тя.

Докторът изясни, че не би трябвало да стопираме да мием ръцете си с топла вода и сапун. Да мием плодовете и зеленчуците си и като цяло да поддържаме висока хигиена. 

Относно терзанията, че някой в хотела може да се разболее, доктор Николова сподели, че рекомендацията е незабавно екскурзиантът да заяви за това. 

" Гостът би трябвало да заяви на уредниците в хотела, които от своя страна ще отнесат въпроса към Регионалната здравна ревизия. В хотелите ще има и особено основани изолатори, с цел да не бъдат другите посетители в риск ", изясни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР