Д-р Георги Ангов е специалист невролог и отоневролог. Той е

...
Д-р Георги Ангов е специалист невролог и отоневролог. Той е
Коментари Харесай

Д-р Георги Ангов разкри какви допълнителни проблеми може да докара световъртежът

Д-р Георги Ангов е експерт невролог и отоневролог. Той е основен помощник към Клиниката по нервни заболявания на Университетска болница “Александровска” и работи в “Баланс клиник” - единственият в България Специализиран център за сложна диагностика и лекуване на световъртеж и нарушавания в равновесието. Д-р Ангов е специализирал в Италия и Германия и има над 30 научни изявления в България и чужбина, както и публикуван личен учебник.
- Д-р Ангов, да стартираме с въпроса на наш четец: в какво се показва така наречен психогенен световъртеж? Какви са аргументите за него? Как се лекува?
- Психогенният световъртеж е положение, за което в близкото минало, до преди 10 години, се говореше доста, когато към момента нямахме опция да изследваме изцяло вестибуларната система. Тогава изследвахме единствено един съставен елемент от вестибуларния уред - рутинно в клиничната процедура. И заради този факт при доста от световъртежите, за които не се открие някакъв органически проблем, го кръщавахме “психогенен проблем”. Тогава съществуваха два диагностични критерия за психогенния световъртеж. Първият аршин - да няма справедлива вестибуларна патология, потвърдена с проучване. И вторият - с изключение на световъртежа, да има и друга психиатрична патология, в смисъл тревога, меланхолия, суматоха и така нататък И в случай че тези два критерия бяха налице, тогава приемахме, че се касае за психогенен световъртеж.

Цялото изявление с Д-р Георги Ангов, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР