Д-р Димитров се опитал да прикрие това, което е извършил.

...
Д-р Димитров се опитал да прикрие това, което е извършил.
Коментари Харесай

Ботьо Ботев категоричен: Според закона, действията на д-р Димитров са абсолютно неправилни, нелогични и той е извършил престъпление

Д-р Димитров се опитал да прикрие това, което е направил. С неговия другар са се пробвали да скрият гилзите, да изчистят кръвта. Това сподели пред камерата на bTV Галина Андреева, представител на Окръжна прокуратура - Пловдив, за убийството на Жоро Джевизов-Плъха. " Въпреки апелите на приятеля си и вуйна си, той изрично е отказал да се обади на тел. 112. Когато служителите на реда са обикаляли от врата на врата, с цел да търсят очевидци, доктор Димитров изрично е оповестил, че няма нищо със случая.

Едва, когато е арестуван, си е признал всичко - за противозаконното оръжие, за стрелбата. Той няколко пъти сменя версията си с какво е бил замерван от убития. Ножът е открит в жилището на доктор Димитров, само че е почистен и не можем да кажем кой го е държал. Странно ми е, че той през вчерашния ден твърдеше, че с едно мятане на ножа е получил две пострадвания. Съпругата му и двете му деца изрично не са били в жилището. Там се е правил ремонт и те са били в къща, в село Крумово ", разкри тя. По тематиката отношение взе и Антон Станков, някогашен министър на правораздаването.

" Беше позволено прокуратурата да бъде използвана политически. На мен ми е ясно, че те са имали три безсънни нощи, само че трябваше да реагират незабавно. Те позволиха да бъдат използвани политически. Аз съм сигурен, че по това дело ще има още упрекнати. Преди дни нарязаха гумите на автомобила на жена ми. Бях подготвен да отвръщам като доктор Димитров - да изстрелвам, да изляза с ножа, щях да работя импулсивно. Има раздор сред обществото и държавните институции. Точно това ме кара да мисля, че този раздор ще бъде използван политически.

Пак дублирам, че по това дело ще има други обвинявания и те ще бъдат по-тежки. Първите разбори бяха по едни обстоятелства, а в този момент те се вършат по други. Предстои и обстоятелствата да бъдат потвърдени. Оказва се, че 72-часовия арест на доктор Димитров е бил изцяло законосъобразен. Трябва да приказваме за обстоятелства и потвърдени обстоятелства. В случая става въпрос дали ще се усещаме сигурни на улицата и в домовете си, или ще се разхождаме с револвери. Или ще се доверим на държават и полицията, или ще се пазиме сами ", съобщи Станков. Ботьо Ботев, някогашен шеф на отдел " Убийства ", също разяснява тематиката " Случаят е извънредно комплициран и внимателен. Не може да се направи извод, че прокуратурата е използвана политически.

Последните години се е натрупало едно напрежение от тежките закононарушения, осъществени по жесток метод. Законодателството е положително, само че то не може да обхванe всяка една точна обстановка, която се случва в действителния живот. Прокуратурата си е свършила доста добре работата. За три дни те са свършили голяма по размер работа. Наблюдаващият прокурор вярно съобщи, че стои зад думите си. Какво е станало тъкмо, може да каже единствено доктор Димитров и прокуратурата, въз основата на събраните доказателства. Според закона, дейностите на доктор Димитров са безусловно неправилни, нелогични и той е направил закононарушение ", безапелационен беше Ботев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР