Д Е К Л А Р А Ц И Я

...
Д Е К Л А Р А Ц И Я
Коментари Харесай

Общински съветници в Мездра отговориха на атаката на колегите си от БСП /снимки/

Д Е К Л А Р А Ц И Я от групите общински съветници в Общински съвет - Мездра “Единни за Мездра “, „ Обединени вдясно “, „ Либерален алианс “ и Й. Гергов – общински консултант
Уважаеми съграждани,
поданици на община Мездра,
Точката от последното съвещание на Общински съвет - Мездра по отношение на размера на такса битови боклуци се трансформира за следващ път в мотив за на ниска цена политически популизъм. Препъникамъкът в сметка „ Чистота “ е отчислението за депониране на битовите боклуци, което се дефинира от страната и ще бъде повишено от 57 лева за звук на 95 лева за звук. Това нарастване ще се отрази на семействата в границите на от 3 до 15 лв. годишно, или към 1,20 лева на месец, според от данъчната оценка на парцела и зоната, в която се намира.
Изразяваме острото си противоречие с манипулативните внушения и погрешни изказвания от страна на досегашния ръководител на групата общински съветници от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в Общински съвет - Мездра, оповестени в обществените мрежи.
Една от основателните аргументи за увеличението на таксата за битови боклуци в община Мездра е нарастването на отчисленията съгласно Закона за ръководство на отпадъците, които се дължат за всеки звук депонирана боклук в депата. За 2020 година размерът на отчисленията е 82 лева на звук, до момента в който през 2019 година е била 57 лева, а през 2014 година - 15 лева
Годишно община Мездра депонира към 3 666 тона боклуци. За тях през 2021 година ще са нужни 322 278 лева Събираемостта на облога за 2019 година е 71.33%. Простата аритметика демонстрира, че при съвсем двойно нарастване на заплащането на звук боклук, в случай че запазим ставката, то би трябвало да понижим сметоизвозването на половина. В момента честотата на сметоизвозване е: в гр. Мездра - всеки ден, а през миналия мандат е било четири пъти седмично, в с. Зверино в този момент е всяка седмица, преди - през седмица, а в останалите обитаеми места - два пъти месечно, преди - един път.
Относно спекулативното изказване за 50%-но нарастване на числеността на личния състав на ОбП „ Чистота “, справката демонстрира, че през 2018 година заетите в това дружество са били 121. В момента заетите също са 121, с тази разлика, че от 2020 година в множеството кметства има служащи, които се грижат всекидневно за чистотата на съответното обитаемо място и са част от колектива на ОбП „ Чистота “.
Факт е, че данъчните оценки на парцелите, въз основата на които се дефинира и таксата за битови боклуци, на доста места се разминават значително с действителните цени на пазара. От 2011 година обаче размерът на таксата на услугите за битови боклуци остава неизменен.
Учудваща е лекотата, с която се показва „ угриженост “ от сътрудника от Българска социалистическа партия за финансовото положение на Община Мездра… В тази връзка припомняме, че в предходния мандат нашата община беше с най-негативни трендове в България по индикаторите за финансова автономия, финансова резистентност и капиталова интензивност, наред с общини като Костенец, Доспат, Рудозем, Георги Дамяново и други Това демонстрира Регистъра на общинския дълг в края на 2018 година
Само през 2018 година от община Мездра са напуснали 632-ма души. Това е равнозначно на броя поданици на селата Крета, Лютидол, Очиндол и Горна Бешовица, взети дружно. Регистрираните безработни са 650. С други думи, това се равнява на броя поданици на селата Боденец или Игнатица.
При съществуването на безапелационен избирателен резултат, е разумно болшинството от общинските съветници и политическите групи да поддържат политиките за развиване на общината, заложени в Програмата за ръководство на кмета за мандат 2019-2023 година Непреднамерен прочит на изборните резултати напълно ясно сочи за какво множеството съветници гласоподават в ЕДНА ПОСОКА. Обратните изказвания са следващата повърхностна нечиста сделка на изгубилите изборите за кмет, а точно - Българска социалистическа партия.
Невярно е и изказванието, че „ ръководещото болшинство в Общинския съвет (съветниците от АБВ, ГЕРБ, Народно събрание, Вътрешна македонска революционна организация и ДПС) “ е подкрепило с гласовете си противоречивата точка. Улисан в партийно насоченото си изявление, което не кореспондира с обективната реалност и цели да внуши лъжи, с единствената цел да бъдат подведени жителите на община Мездра, сътрудника не помни, че съвещанията на Общинския съвет се излъчват онлайн и волята на съветниците е видна за всички.
На съгражданите ни, които не са наблюдавали последната сесия, припомняме, че Докладната бележка за нарастване на такса битови боклуци, импортирана за разглеждане от кмета на община Мездра, е подкрепена с 14 гласа „ За “ на следните съветници: К. Костов („ Българска социалистическа партия за България “), М. Дилкова, К. Йотова, Г. Валентинов и М. Аспарухов (МК „ АБВ “), Хр. Стоянова, Н. Йорданова (МК „ Съюз на демократичните сили “), Кр. Стефанов, М. Мирчев, К. Кьолер (МК „ Национална движение „Симеон Втори" “), Й. Гергов (ПП „ Оценка за съвместимост “), В. Петрова, Ив. Тодоров, Т. Илчев (ПП ГЕРБ).
Д-р В. Петров и Г. Василева („ Българска социалистическа партия за България “) гласоподаваха „ Въздържал се “, а Г. Събков и доктор И. Михайлова („ Българска социалистическа партия за България “) са дали своят вот „ Против “.
Доброволният отвод от присъединяване в решението на Общински съвет - Мездра на Д. Костова и Р. Маринов (МК „ ДРПБП “) демонстрира, че сътрудниците съветници не желаят да носят отговорността, която са им делегирали жителите - техни гласоподаватели.
Крайно време е да се разбере от част от съветниците на Българска социалистическа партия, че колкото и опити да вършат за на ниска цена популизъм, толкоз повече отвращават хората, сред които има и членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия, които не са изгубили памет отпреди година.
В Общински съвет - Мездра някои от общинските съветници се държат като деструктивна съпротива, което води до неспособност да бъде открит общ език за реализиране на разговор. Именно тази липса на градивен разговор сред общинските съветници насажда разделяне сред мездренчани.
Тази черна и пошла акция, която се води против част от съветниците и кмета на община Мездра, в действителност е ориентирана против жителите, които избраха своя кмет и Общински съвет.
Уважаеми сътрудници,
не можем да си стиснем ръцете, в случай че стоите със свити юмруци!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР