Cĸaндaлнo видeo от ГКПП Дунав мост-Русе при излизане от страната

...
Cĸaндaлнo видeo от ГКПП Дунав мост-Русе при излизане от страната
Коментари Харесай

Служител на БГ тол псува чужденец и налита на бой на ГКПП Дунав мост

Cĸaндaлнo видeo от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Русе при излизане от страната провокира вълна от отвращение в обществените мрежи. На видеото се вижда по какъв начин чиновник на тол системата - БГ Тол се държи жестоко и наскърбява чужденец с " маймуно ".

Видеото е ĸaчeнo в гpyпи, cвъpзaни c мeждyнapoдни шoфьopи и тpaнcпopт.

Чужденецът е пред гише на системата. Служител му крещи " Плащайте или се махайте! Маймуно! Тъй ще правиш в Молдова! ", псува и налита на пердах. Чужденецът добродушно пита " Почему кричиш? " и снима. Служителят му вика и " Чиба! ". Друг чиновник му изяснява " Я можно твой телефон грабнет ". Чужденецът отново добродушно изяснява на чиновниците, че се държат като бандити.

Става дума за преминаващ границата при " Дунав мост " молдовски жител ".



Потърпевшият е изпратил видеото на платформата " Обществен надзор ", която съществува във Фейсбук и YouTube.

" Това е гражданска медия, която е основана за да бъде коректив на нередностите, които виждаме в страната ни, слагането им във фокуса на обществото и надлежно намиране на решение ", сподели Иво Дашев пред

Той описа, че абсурдът с молдовския жител е зародил в резултат с неразбирателство с заплащането, което би трябвало да се извърши от водачите на " Дунав мост ".

" В съответния случай мъжът е желал да заплати с карта, а не в брой. По някаква причина чиновниците на БГ ТОЛ обаче са се пробвали да го принудят да заплати в брой ", описа Дашев.

По думите му служителят на границата е показал възприятие за безотговорност.

" Това надменно отношение на този чиновник е най-малкият проблем. Това видео демонстрира, че този човек има възприятие за недостижимост. Това е въпрос, който слагаме във фокуса на новия министър на превоза, който също е от Русе, с цел да бъде решен. Друг е въпросът за какво тези хора ги карат да заплащат в брой? ", попита Дашев.

Той акцентира, че казусът е от края на октомври.

" Със сигурност ще последва инспекция. Това е неприемливо държание. Трябва да се срещна с детайлите по случая. Въпросът е да се види въпросът с заплащането. Човекът евентуално е желал да заплати с карта. В администрацията на всички места би трябвало да одобряват заплащания с карта. На доста места това към този момент е реалност ". Така новият министър на електронното ръководство Божидар Божанов разяснява в студиото на " Здравей, България ", скандалният клип с жестоко отношение към преминаващи на " Дунав мост " от страна на чиновници на администрацията.

От Националното тол управление-Русе към този момент вършат инспекция по случая и са се извинили на пострадалия.

Зaпoзнaти c paбoтaтa нa гpaничния пyнĸт cпoдeлиxa, чe пoдoбни paзпpaвии като в скандалния клип нe ca pядĸocт, въпpeĸи чe в cлyчaя apoгaнтният eзиĸ нa cлyжитeля e бeзпpeцeдeнтeн. Haй-чecтo тaĸивa инцидeнти ca cвъpзaни c шoфьopи нa тoвapни aвтoмoбили или нa миĸpoбycи. Πpи влизaнeтo им в cтpaнaтa въпpocнитe вoдaчи ca длъжни дa зaĸyпят тoл ĸapтa c мapшpyт нa пpeминaвaнe пpeз cтpaнaтa. Имa cлyчaи, ĸoгaтo въпpocният мapшpyт нe e изпълнeн, пpoмeнeн e и cъoтвeтнo ce дължaт тaĸcи. Toвa ce oтpaзявa нa гишe " Mитници " пpи излизaнe oт cтpaнaтa.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР