Credit Suisse ще бъде обвинен в швейцарски съд в понеделник,

...
Credit Suisse ще бъде обвинен в швейцарски съд в понеделник,
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на швейцарската банка Credit Suisse за пране на милиони на Брендо

Credit Suisse ще бъде упрекнат в швейцарски съд в понеделник, че е разрешил на хипотетична българска тайфа за трафик на кокаин да изпере милиони евро, част от които натъпкани в куфари, осведоми Ройтерс.

Швейцарската прокуратура споделя, че втората по величина банка в страната и един от нейните някогашни мениджъри на връзки не са подхванали всички нужни стъпки, с цел да попречат на хипотетичните наркотрафиканти да укриват и перат пари в брой сред 2004 и 2008 година

„ Credit Suisse безусловно отхвърля като неоснователни всички обвинявания по този унаследен въпрос, повдигнати против нея, и е уверен, че някогашният й чиновник е почтен “, се споделя в изказване на банката пред Ройтерс.

В първия углавен развой против огромна банка в Швейцария прокурорите желаят към 42,4 милиона швейцарски франка като обезщетение от Credit Suisse (CSGN.S), която добави, че ще се " отбрани пламенно в съда ".

Случаят притегли мощен интерес в Швейцария, където се преглежда като тест за евентуално по-твърда позиция на прокурорите против банките в страната.

Обвинителният акт обгръща повече от 500 страници и се концентрира върху връзките, които Credit Suisse и някогашният й чиновник са имали с някогашния български герой Евелин Банев и голям брой съдружници, двама от които са упрекнати по делото. Второ обвиняване по случая упреква някогашен управител на връзки в Julius Baer в улеснение на прането на пари.

Законен представител на някогашния чиновник на Credit Suisse, чието име не може да бъде посочено съгласно швейцарските закони за дискретност, съобщи, че казусът е непростим и неговият клиент отхвърли да е направил непозволени дейности.

Адвокат на двамата хипотетични членове на бандата, които са упрекнати в голям брой обвинявания в нелегално заграбване, машинация и подправяне на документи в швейцарския федерален съд, само че не могат да бъдат посочени съгласно швейцарските закони за дискретност, отхвърли да разяснява. Адвокат на някогашния управител на връзките в Julius Baer не отговори на претенции за коментар.

Банев, против който няма обвинявания в Швейцария, беше наказан за трафик на опиати в Италия през 2017 година, а по-късно и в България през 2018 година за присъединяване в незаконна организация, занимаваща се с трафик на тонове кокаин от Латинска Америка.

Той изчезна, само че беше задържан през септември в Украйна, откъдето българските прокурори желаят екстрадицията му, с цел да бъдат упрекнати в основаване на проведена незаконна група и трафик на опиати, демонстрира аленият лист с търсени лица на Интерпол.

Банев и законните му представители не бяха открити за коментар. Адвокат, който представляваше Банев в българския му развой, съобщи, че към този момент не го съставлява.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР