COVID стана сезонна вирусна инфекция, но има нов вариант. Това

...
COVID стана сезонна вирусна инфекция, но има нов вариант. Това
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев препоръча маски за новия вариант на COVID

COVID стана сезонна вирусна зараза, само че има нов вид. Това е АБ.86, на който три пъти по-слабо му работят имунните серуми. Това разгласи проф. Тодор Кантарджиев пред Българска национална телевизия.

По думите му новият вид малко по-трудно заразявал. Десетина страни към този момент го имали, в това число и Гърция. Преди ден здравните управляващи в южната ни съседка оповестиха, че имат от разновидността, прочут като „ Пирола “.

Според проф. Кантарджиев един от рисковете е да го вкараме от Гърция. В 10 щата на Съединени американски щати също е публикуван, само че в Чикаго, щата Илинойс, където има най-вече българи, го няма.

„ В Израел дадоха рекомендация – на закрито ли си, с маска. А аз давам следния съвет – да се проветрява. Второто е хигиена на ръцете. Препоръчвам на хората над 65 години да носят маски “, сподели проф. Кантарджиев. Новият вид предизвиквал инфектиране на очите при дребните деца.

При негативен антигенен тест трябвало да се направи втори, защото тестванията хващали единствено 50%, което се дължало на разновидностите, които се появиха при ковид.

По думите на проф. Кантарджиев е добре, който е с имунен недостиг, да си направи една бустерна доза от новите ваксини. Може да се сложат две ваксини в един ден – едната в лявата ръка, а другата в дясната.

Според него коронавирусът не е юридически за бактереологично оръжие, не е преднамерено, само че се дължал на неточности, на недовиждане.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР