Covid пандемията не само не успя достатъчно ефективно да отвлече

...
Covid пандемията не само не успя достатъчно ефективно да отвлече
Коментари Харесай

България е сред по-либералните държави бавачки

Covid пандемията освен не съумя задоволително дейно да отвлече вниманието и силата на държавните органи от прекомерните и постоянно неуместни старания за контролиране на метода на живот на хората, само че даже разреши на последователите на " огромната страна " да се развихрят. Това сочи тазгодишното издание на, обхващащ 30 страни в Европа. Той се изготвя от Института за стопански проучвания в Лондон взаимно с локални сътрудници от европейските страни. За България помощник на изданието е Институтът за пазарна стопанска система (ИПИ).

Според показателя, който се изготвя на две години, България се намира на 22-о място по суровост на данъчните политики по отношение на алкохола, цигарите и храната. Норвегия, която за пръв път влиза в изследването, непосредствено го оглавява по тежест на така наречен налози върху прегрешението и измества предходния водач Финландия на трето място. Втора е Литва, която резервира позицията си от 2019 година. България в предходното издание е била на 18-о място, което значи, че в този момент отношението на страната към считаните за пороци пиянство, пушене и ястие в този момент е станало по-либерално.

Германия с минимум отрицателни за потребителя политики

Вероятно изненадващо за някои Германия се оказва най-свободна в това отношение – тя е постигнала най-ниския резултат във всичките четири категории на показателя, който проучва единствено политики с отрицателен резултат върху потребителите, като другите политики имат друга тежест съгласно смисъла им за потреблението.

Страните с високи оценки са по-малко свободни, а страните с ниски оценки са по-свободни, означават от ИПИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР