COVID-19 най-вероятно е възникнал в контролирана от китайското правителство лаборатория.

...
COVID-19 най-вероятно е възникнал в контролирана от китайското правителство лаборатория.
Коментари Харесай

ФБР: COVID-19 е разработен в китайска лаборатория

COVID-19 най-вероятно е зародил в следена от китайското държавно управление лаборатория. Това съобщи шефът на ФБР Кристофър Рей, представен от БиБиСи.

ФБР от много време счита, че произходът на пандемията най-вероятно е евентуален лабораторен случай, разясни той. Това е първото обществено удостоверение на класифицираната информация на ФБР за това по какъв начин се е появил пандемичният вирус.

Китай отхвърли приключването от лаборатория в Ухан , наричайки обвиняването клюка.

Коментарите на Рей идват ден откакто посланикът на Съединени американски щати в Китай прикани страната да бъде по-честна по отношение на произхода на COVID-19. Според шефът на ФБР Китай прави всичко допустимо, с цел да се опита да осуети и замъгли напъните за идентифициране на източника на световната пандемия. И това е тъпо за всички, добави той.

Някои изследвания демонстрират, че вирусът е направил скок от животни към хора в Ухан, Китай, евентуално на пазара за морски блага и диви животни в града. Пазарът е на 40 минути с кола от водеща в света вирусна лаборатория, Института по вирусология в Ухан, който организира проучвания на коронавируси.

Други американски държавни организации са създали разнообразни изводи от ФБР . Министерството на енергетиката на Съединени американски щати е оценило с " ниска убеденост ", че Covid е изминал от лаборатория.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби уточни, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа напъните да се открие по какъв начин е почнал COVID-19.

В некласифициран отчет, оповестен от върховен чиновник на разузнаването на Съединени американски щати през октомври 2021 година, се споделя, че четири американски разследващи организации са оценили с " ниска степен на убеденост ", че той произлиза от инфектирано животно или обвързван вирус. В продължение на месеци, в разгара на пандемията, хипотезата за лабораторно приключване беше необятно отхвърляна като маргинална доктрина на конспирацията.

Разследване на Световната здравна организация (СЗО) назова теорията за лабораторно приключване малко евентуална , само че след дълбока рецензия на това следствие, генералният шеф на организацията прикани за ново следствие.

COVID-19 се появи за първи път в края на 2019 година и докара до гибелта на близо седем милиона души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР