COVID-19 и гриповете засягат все повече хора, а сме едва

...
COVID-19 и гриповете засягат все повече хора, а сме едва
Коментари Харесай

Тази комбинация от витамини ни защитава тройно от вирусите

COVID-19 и гриповете засягат от ден на ден хора, а сме едвам при започване на сезона на вирусите. За да имаме мощна имунна отбрана, тялото ни се нуждае от избран комплекс от витамини. С наближаващата зима обаче все по-трудно можем да си го набавим единствено храната и на помощ идват питателните добавки с най-важните витамини за мощен имунитет.

Имунната система е комплицирана мрежа от профилирани органи, кафези и химични вещества, които дружно се борят с инфекциозните нашественици, като бактерии и вируси.

Тя може да бъде подсилена, с цел да работи по-ефективно, като водим по-здравословен метод на живот, храним се разнообразно, редуцираме напрежението, спортуваме и одобряваме хранителни добавки с витамин C, витамин D и цинк .

Научете за какво тези витамини са извънредно значими, с цел да сме здрави (не само) през зимата.

Витамин C - подкрепя имунитета на организма по 20+ метода и приготвя тялото за сполучлива имунизация

Витамин С оказва помощ за мощния и добре работещ организъм и имунитет по толкоз доста способи, че мъчно ще ги обобщим в една публикация.

Знаете ли, да вземем за пример, че Витамин С е значим за разнообразни аспекти на ДНК и хромозомната целокупност, защото подкрепя синтеза и възобновяване на ДНК. Това е изключително значимо при използване на COVID-19-ваксините, които включват и РНК в своите съставки1.

Редовният му банкет се предлага, тъй като може да способства за по-бързо и дейно превъзмогване на признаците на COVID-19.

Витамин С, прочут още като аскорбинова киселина, е водоразтворим витамин, нужен за естествения напредък и възобновяване на съединителната тъкан - костите, хрущялите, кръвоносните съдове и кожата. Помага за заздравяването на раните и възобновяване на всички тъкани в тялото.

Като антиоксидант2, витамин С се бори със свободните радикали, което може да помогне за попречване или закъснение на някои онкологични и сърдечносъдови болести.

Тази дарба на витамин C подкрепя и здравословното (и красиво) стареене на организма.

Витамин С оказва помощ за попречване и лекуване на елементарната настинка3. Има редица научни доказателства, че постоянният банкет на витамин С може да понижи продължителността на признаците на настинката.

Витамин С усилва усвояването на желязото от храната, способства за намаляването на възприятието на изнемощялост и отмалялост. От това може да се възползва всеки, само че е изключително значимо за хората на растителна диета, като вегетарианците и веганите.

Тялото не може да създава витамин С и по тази причина би трябвало да си го набираме, посредством храните и с добавки.

Източниците на витамин С включват цитрусови плодове, домати, картофи, ягоди, зелени и червени чушки, броколи, брюкселско зеле, киви и други За жал обаче плодовете и зеленчуците губят витамин С, когато се нагряват или съхраняват за дълги интервали от време, което прави набирането на витамина по-трудно през зимата. На помощ идват питателните добавки, богати на този натурален имуностимулант.

Дефицитът на витамин С може да докара до понижена устойчивост към избрани патогени, а постоянният банкет укрепва доста параметри на имунната система.


Витамин D - от решаващо значение за активиране на имунната отбрана

Витамин D е освен регулатор на костния метаболизъм, а и мощен имуномодулатор с антимикробно и противовъзпалително деяние.

Той е един от най-важните витамини за добър имунитет и по тази причина е изключително значимо да го имаме задоволително в тялото си, изключително през зимния сезон.

Витамин D укрепва имунната система, което понижава риска от простуда и вирусни инфекции, като грип и COVID-19.

Витамин D контролира хомеостазата на калция и фосфора и играе основна роля в реакциите на имунната и нервната система.

Учени от Университета в Копенхаген откриват, че Т-клетките (естествени убийци на вирусите и бактериите) се нуждаят от витамин D, с цел да се задействат. Ако не разполагат задоволително от него, няма да могат да извършат пълноценно процеса на активиране на имунната система4!

Изследователите разкрили, че Т-клетките разчитат на витамин D, с цел да се разсънят и биха останали латентни към опасността, в случай че витамин D липсва задоволително в кръвта.

Учените от дълго време знаят и че витамин D може да бъде потребен за попречване на респираторни инфекции, до каквито нерядко водят гриповете и COVID-19. Мета-анализ, включващ към 11 000 души, заключва, че ежедневният или седмичен банкет на добавки с витамин D понижава риска от остри респираторни инфекции5.

Епидемиологичните данни, свързани с COVID-19, също допускат, че витаминът може да бъде потребен в битката с рисковия вирус. Хората на възраст над 65 години, както и тъмнокожите, са по-склонни да имат по-ниски равнища на витамин D. И двете групи са по-рискови за тежко протичане на Ковид-19-инфекцията. Проучванията демонстрират още, че в страни, по-далеч от екватора - където равнищата на витамина са по-ниски, заради по-малкото слънчева светлина, има по-висок % на смъртност от COVID-19, в сравнение с в тези по-близо до екватора6.

Витамин D се създава в тялото ни, когато излагаме кожата си на слънчева светлина. Витаминът се намира и в мазните риби, яйцата и черния дроб.

В нашите географски ширини е добре през зимния сезон да се приема и като добавка - статистиката сочи, че 4 от 5 българи страдат от недостиг на " слънчевия " витамин7.


Цинк - балансьор на имунната система с противовъзпалително деяние

Цинкът (Zn) с съображение се смята за страж на имунната система, защото съответната функционалност на съвсем всички имунни кафези зависи значително от неговата хомеостаза.

Противовъзпалителните и антиоксидантни свойства на цинка са от дълго време потвърдени. Цинковите йони вземат участие в регулирането на вътреклетъчните сигнални пътища на имунните кафези.

Когато тялото ни се бори с бактерия, вирус или различен патоген, задействаните имунни кафези имат потребност от добра връзка между тях. Точно за нея оказва помощ цинкът.

Балансираната цинкова хомеостаза балансира и имунната система.

Това е жизненоважно за отбрана, освен от външни, само че и от вътрешни офанзиви. Свръхреактивният имунен отговор може да докара до автоимунни болести, хронично инфектиране или алергии. Цинкът играе основна роля за уравновесената функционалност на имунната система.

Цинкът потвърдено оказва помощ и при лекуване на простуда. Проучванията откриват, че приемът му може да понижи продължителността на настинката, както и да помогне против развиване на инфекции на горните дихателни пътища при децата8.

И още нещо - цинкът оказва помощ в битката с инфекциите и зарастването на раните, подтиква здравето на кожата, очите и сърцето.

Хранителните източници на цинк са доста, в това число говеждо, яйца, миди, бобови и ядки, само че все пак някои хора страдат от недостиг. Най-често от спомагателен банкет се нуждаят тези на отслабващи диети, бременните и кърмещи дами, вегетарианците и веганите, хората със стомашно-чревни разстройства, тези, които постоянно употребяват алкохол, и хората, приемащи някои медикаменти.




Разнообразното и витаминозно хранене е в основата на набирането на задоволително витамини за мощен имунитет. След простуда, грип и друга вирусна зараза, като COVID-19, организмът ни е с отслабени сили и това го прави предразположен на спомагателни здравословни затруднения.

В забързаното всекидневие доста от нас не съумяват да си набират задоволително витамини и минерали. Дори да одобряваме задоволително потребни храни, обработката им може да понижи успеваемостта на здравословните им детайли.

Точно по тази причина хранителни добавки, като Молекин Комплекс са скъп другар на здравето и имунната отбрана на организма.

В дневната доза от 1/2 таблетка се съдържат 500 мг витамин С, 10 µg витамин D и 10 мг цинк.

Или тройна отбрана от офанзивите на вирусите и бактериите. Таблетката със система MRS обезпечава последователното освобождение в организма през целия ден и по този начин се усвоява последователно и по-пълноценно.

Да знаем е първата стъпка от това да защитим себе си и тези, които обичаме, с мощна, тройна поддръжка за имунитета.


Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР