COVID-19 безспорно промени туристическия сезон навсякъде по света. Гърция, Хърватия

...
COVID-19 безспорно промени туристическия сезон навсякъде по света. Гърция, Хърватия
Коментари Харесай

Пътешествия на колела по време на COVID-19

COVID-19 несъмнено промени туристическия сезон на всички места по света. Гърция, Хърватия и Испания не престават да са измежду най-предпочитаните от чужденците дестинации, само че точно там сега ограниченията са затегнати.

В Гърция към този момент са наложителни маските на намерено и закрито в две от най-популярните туристически дестинации – Халкидики и Миконос. Великобритания вкарва Хърватия в " аления лист " на рискови за пътешестване страни, като дава толеранс от 30 часа на британците, които обичайно почиват в Далмация, да се върнат вкъщи, с цел да избегнат 14-дневна карантина. 
    View this post on Instagram         
Does it get anymore perfect than this? How long do you think you would last living the van life? Two days, two weeks, forever?: @theglobewanderers • #theadventurenetwork - Share your adventure.

A post shared by Bucket List Adventure (@bucketlistadventure_) on Aug 19, 2020 at 9:17am PDT

Именно в тези несигурни времена производителите на каравани и кемпери обаче отчитат висок растеж на производство и продажби. Само в Германия за месец май са регистрирани 10 500 нови кемпери и каравани, като пораства и броят на запалянковците, които трансформират микробуси или бусове VW в преносими къщи. Може да се каже, че караваните се трансформират в един нов мобилен метод на живот, като сега пътешествениците избират близки дестинации, за предпочитане в рамките на страната, в която живеят.
    View this post on Instagram         
Sun, sea, sand and a home on wheels amounts to SO much happiness. Enjoying a little downtime while Poppy and Daddy play on the sand

A post shared by The Travelbobbers | Van Life (@thetravelbobbers) on Aug 19, 2020 at 12:51pm PDT

И у нас търсенето на каравани през този летен сезон се усили, като според от местоположението цените им чартърен варират от 60 до 150 лв. на нощ. Разбира се, караваните с панорама към водата са най-желани. На Южното Черноморие най-атрактивни са къмпингите " Градина ", " Арапя " и " Гардения ", а в планината язовирите Доспат и Искър са измежду най-предпочитаните места за отмора. Най-вероятно рестриктивните мерки на пътуванията през граница " върнаха " и доста от българските туристи към Черноморието, като някои от тях откриха точно в тази много странна година чара на къмпингуването. 

 
7 красиви места на Северното Черноморие, които си заслужава да посетим

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР