© Велко Ангелов Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) избра кой да

...
© Велко Ангелов Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) избра кой да
Коментари Харесай

Над половин милион ще струва вторият ремонт на сградата на тол управлението

© Велко Ангелов Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) избра кой да ремонтира тол ръководството - софийската компания " Електрисити ". Прогнозната стойност беше 700 хиляди лева без Данък добавена стойност, като компанията печели с оферта от 590 хиляди лева
Поръчката е за ремонт в постройката на Научноизследователския строителен институт (НИСИ) на ул. " Никола Петков " 86 в столичния квартал " Овча купел ". В четвъртия и петия етаж на постройката се намира Националното тол ръководство (НТУ) - това е звеното, което ще ръководи тол системата.

Преустройство на ръководството се извърши и в границите на поръчката за създаване на тол системата, само че от АПИ настояват, че дейностите са разнообразни. През февруари АПИ не даде и съответна информация какъв брой е коствал предходния ремонт.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Прави усещане, че от състезанието е била изключена " Ита инженеринг ". Това е компанията, която беше подизпълнител на австрийският консорциум Kapsch, с който беше подписан контракт за създаване на тол системата.

Кои са спечелилите

Победителят в състезанието е " Електрисити ". Според уеб страницата ѝ това е компания, " основана през 2009 година в град София, с съществена активност – създаване на уреди от електро-енергийната инфраструктура ". Дружеството е благосъстоятелност на Владимир Даскалов и има доходи над 22 млн. лева за 2018г. Според доклада за активността им през 2018 година са работили по построяването на хотелски комплекс в Равда, жилищна постройка в Манастирски ливади в София и други

Справка в регистъра на Агенцията по публични поръчки сочи, че през лятото са приключили ремонт на постройката на Национална следствена работа по поръчка на прокуратурата за над 300 хиляди лева Преди две години са ремонтирали четвъртия етаж на постройката на Централната поща на столичната ул. " Гурко " за 1.7 млн. лева без Данък добавена стойност.

Дублетна форма

Настоящият търг включва ремонтни действия на четвъртия и петия етаж на постройката на НИСИ, като там би трябвало да се обособят офис пространства надлежно с 29 и 99 работни места. Преди година обаче " Ита инженеринг " към този момент обособи работни места на четвъртия етаж, а също така в заданието на сегашния търг участват и други действия, които се повтарят. Така да вземем за пример в констативния акт за ремонта, изпълнен от въпросната компания през ноември 2018 година написа, че " санитарният възел е преустроен ", а в сегашният търг има задача " осъвременяване на съществуващите санитарни възли ". Така остава усещането, че страната ще заплаща още веднъж за неща, които би трябвало към този момент да са направени, тъй като е малко евентуално тоалетните да имат потребност от ремонт единствено година откакто си били актуализирани.

В отговори до " Капитал " от АПИ през лятото прецизираха, че " Ита инженеринг " трябвало да обезпечи 43 работни места, а Националното тол ръководство би трябвало да има 225 чиновници в София. Обяснението на организацията за новата поръчка, е, че отделите " Управление на осведомителни системи и инфраструктура " и " Обслужване на клиенти " били на четвъртия етаж в постройката на НИСИ, а чиновниците от останалите отдели са в административната постройка на адрес: бул. " Цар Борис Трети " 215 ( " Геопланпроект " ). Целта била всички да работят на едно и също място.
Това пояснение обаче демонстрира, че това е следващият детайл от тол системата, който не е плануван в точния момент и в хода на работата би трябвало да се отпускат средства или да се правят действия със забавяне. Все отново тол ръководството стартира работа още през декември с стартирането на електронната винетка.

" Капитал " изиска избраната сума за ремонт на постройка на " Национално ТОЛ ръководство ", само че отговорът на пътната организация цитираха само сумата на целия контракт за тол системата (149 997 000 лева без ДДС), а по-късно прецизираха, че " цялата документи, обвързвана с провеждането на публичната поръчка, е оповестена в профила на купувача на уеб страницата на АПИ. Това обаче не е правилно - разбивката на поръчката по цени на дейностите е скрита.

Според контракта за подизпълнение на " Ита инженеринг " с Kapsch те правят набор от действия за към 15 млн. евро. В това обаче се включват и други действия като да вземем за пример построяването на контролни рамки по пътищата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР