© Цветелина Белутова Туристическото министерство обяви обществена поръчка за избор

...
© Цветелина Белутова Туристическото министерство обяви обществена поръчка за избор
Коментари Харесай

Туристическото министерство търси строители на щандове за големите борси в Европа

© Цветелина Белутова Туристическото министерство разгласи социална поръчка за избор на компании, които да изградят националните щандове на България за идните при започване на 2020 година най-важни туристически изложби, на които страната се показва. Става въпрос за четири щанда, които ще бъдат ситуирани на тържищата ITB в Берлин, MITT и Intourmarket в Москва и UITT в Киев.

Общата планирана стойност на поръчката е за 822 хиляди без Данък добавена стойност, като от участниците се изисква през последните три години да са построили най-малко един подобен по величина щанд и да имат система за ръководство на качеството. Всеки от тях може да се яви единствено за една позиция или за няколко, като крайният период за подаване на документи е 2 декември. Офертите се възнамерява да бъдат отворени на идващия ден.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Щанд от 500 кв.м на най-голямата борса в света

В оповестената социална поръчка, която включва четири обособени позиции, се търси компания, която да построи щанд на най-голямото туристическо ревю в света - ITB в Берлин, което ще се организира от 4 до 8 март идната година. Прогнозната стойност за тази позиция е за 450 хиляди лева без Данък добавена стойност, като спечелилият участник би трябвало да построи 500 кв. м по заложен план, да предложи анимационна стратегия на него, както и дегустация на български виновност и ястия. Негово обвързване е да обезпечи и 200 брошури с участниците, се вижда още от изискванията на обявата.

Поръчките за Русия и Украйна

Туристическото министерство търси и строители за двете изложби в Москва - Intourmarket и MITT, които ще се проведат също през март. В интервала 17-19 март България ще взе участие на ревюто MITT в съветската столица, където щандът ще бъде 366 кв.м. Прогнозната стойност на тази поръчка е 237 хиляди лева без Данък добавена стойност, като условията към изпълнителя са сходни - да провежда анимационна стратегия, дегустация на вино и питиета, както и да разпечата брошури. На по-малката съветска борса - Intourmarket, която ще се организира сред 12 и 14 март, страната ще се показа с щанд от 49 кв.м. като неговата стойност не може да надвишава 31 хиляди лева

В края на март следва и ревюто UITT в Украйна, където националният туристически щанд ще бъде 161 кв. м. Изискванията са още веднъж на него да има анимация и дегустации, като прогнозната стойност на тази поръчка е за 104 хиляди лева

За всички позиции офертите ще бъдат класирани по два критерия - качество и цена, като по-голяма тежест в крайната оценка има качеството - препоръчаната анимационна стратегия и образната идея.

Годишно България взе участие на към 50 интернационалните туристически изложби, като това е част от националната реклама на туризма. Борсите в Берлин и Москва са основни за договарянето на летния туристически сезон.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР