© Цветелина Белутова Още по темата Симеонов vs. Ангелкова: Сблъсъкът

...
© Цветелина Белутова Още по темата Симеонов vs. Ангелкова: Сблъсъкът
Коментари Харесай

Правителството ще търси концесионери на четири плажа за 20 години

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Симеонов vs. Ангелкова: Сблъсъкът продължава

Според министъра на туризма " в Слънчев бряг всичко е законно ", вицепремиерът я упрекна в опит за продажба на държавни имоти в курорта
5 юни 2018
Държавата търси концесионери на три атрактивни плажа

Конкурсите ще са за 15 години в Албена, Приморско и Св. св. Константин и Елена
29 мар 2018
Битката за морския пясък

Предстоят промени в модела за ръководство на плажовете. Бизнес моделът там обаче е по този начин комплициран, че те едва ли ще реализиран доста
21 авг 2015 Правителството стартира да търси концесионери на четири плажа за идващите 20 години, чиито контракти за стопанисване следва да изтекат. Сред тях са линиите в Златни пясъци, северният плаж в Приморско, централният в Созопол, плажът " Атлиман " в Китен, излиза наяве от решение на Министерски съвет от сряда.

Исканите в този момент минимални годишни концесионни такси варират от малко над 23 хиляди лева за най-малката линия в Приморско, до над 1.7 млн. лева за тази в Златни пясъци. Според решението на държавното управление туристическото министерство следва да провежда състезанията за избор на нови концесионери.

Конкретните критерии за сложна оценка на предложенията ще бъдат направени по отношение на последните промени, предвиждащи при класирането на офертите да се взема поради освен предлаганата концесионна такса, а и цената на чадърите и шезлонгите.

1.7 млн. лева минимална такса за Златни пясъци

Наддаването за най-атрактивния от предлаганите плажове - в Златни пясъци, ще стартира от минимално концесионно заплащане от 1.71 млн. лева, което е измежду най-високите цени в сходни състезания. Концесията на въпросния плаж изтича на 1 януари 2020 година и се държи от бургаската компания " Ламс холдинг груп ", обвързвана с Иван Лапчев. Според информация на в. " Сега " Лапчев е бил съучастник в предишното с взривения през 2000 година в софийския хотел " Амбасадор " Арташес Тер-Овсепян. През 2009 година, когато се е провеждала концесионната процедура, компанията се е състезавала за плажа с предходния концесионер - " Златни пясъци ".

Обявената минимална цена за състезанието в Златни пясъци е сходна с плащаните сега средства. Това е и една от най-високите такси за сходен вид контракти.

Нови стопани за три плажа на юг

С решението на държавното управление от сряда ще се търсят стопани и на още три плажа по Южното Черноморие, чиито контракти изтичат до края на идната година. Така претендентите да стопанисват плажа " Атлиман " в Китен ще би трябвало да наддават от близо 97 хиляди лева, а за централния в Созопол - от над 120 хиляди лева

За най-малката ивица- северния плаж в Приморско, желаната цена е над 23 хиляди лева, се вижда от решението на държавното управление.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР