© Цветелина Белутова Още по темата Новата партия на Николай

...
© Цветелина Белутова Още по темата Новата партия на Николай
Коментари Харесай

Бареков и чистите ръце

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Новата партия на Николай Бареков се оказа остарялата и за малко не съумя да стигне до избори
17 фев 2017
След Марин льо Пен и българският евородепутат може да се елементарни със забележителна част от еврозаплатата си
17 фев 2017
Делото визира и даренията, събирани от нея по време на изборите за Европейски парламент
9 авг 2016
Депутатът към този момент публично има част от изданията, които управлява, само че това не трансформира изключително срастването сред медии, политика, правосъдна власт и бизнес
28 авг 2015
Данъчните запорираха къщата в Драгалевци на разпуснатото придвижване " България без цензура "
30 яну 2015
Новият политик се оплете в обясненията и контраобвинения към населяваната от него драгалевска вила за половин милион евро
7 мар 2014

Хич нямаше да ви занимаваме с евродепутатът от КТБ Николай Бареков, в случай че неотдавна не се беше забъркал в интернационален скандал. Всичко стартира, откакто името му беше посочено от прокуратурата като " емблематичен " образец за финансиран с източените от КТБ политик.

Новината свари някогашният водещ на задача в Тимор-Леще край Индонезия. След като се върна на Стария континент, Бареков контраатакува, като подаде сигнал до основния прокурор (важно е да се напомни, че преди няколко години някогашният водещ организираше хепънинги в поддръжка на Сотир Цацаров) и шефа на Национална агенция за приходите против водещата от " Нова телевизия " Анна Цолова.

Бареков изиска " осъществяване на инспекция на Цолова за доказване произхода на средствата, с които е закупила баровския си дом в елитния столичен квартал Драгалевци, чиято общата стойност надвишава 400 хиляди лева - сума, която е изцяло непостижима за над 90 на 100 от българските фамилии, множеството от които живеят с под 1000 лева на месец ".

Въпросната къща в Драгалевци е купена от Ани Цолова и брачна половинка и през лятото на 2014 година, излиза наяве от Имотния указател, а договорката (чиито веществен интерес е 260 хиляди лева.) е финансирана с ипотечен заем. " Баровския дом " в действителност е санирана остаряла вила, строена евентуално преди половин век.

Тази седмица нов изблик на Бареков - този път против тв колегата на Ани Цолова Виктор Николаев.
Рефлексията на Бареков не е инцидентна. Преди няколко години. Парите, както щеше да стане ясно след това, идват от КТБ и са отпуснати със глобата на Цветан Василев, което не пречи на Бареков да твърди, че парцелът е платен с негови пари.

Заради обстоятелството, че Бареков е настоящ политик, в която уточни: " Би било извънредно несвоевременно, в случай че институциите стартират да оказват напън върху публицисти в резултат на сигнали от лицето Николай Бареков. "

След тази позиция евродепутатът атакува АЕЖ - България, като съобщи, че не дължи нито лев на страната. Избликът на някогашния водещ докара до отворено писмо от интернационалната АЕЖ, в което се споделя: " Подобен недодялан, позорен и непростим език против професионална асоциация на публицисти от страна на определен политик е неприемлива. "

И през днешния ден, както през 2013 година, когато влизаше в политиката, Бареков продължава с мантрата за интервенция чисти ръце и изказванието, че той е сплескан от страната, само че чист.

По сметки на прокуратурата до Бареков и партията му от КТБ са стигнали 30 млн. лева Отделно на втора инстанция се гледа дело, по което евродепутатът апелира инспекционен акт на данъчните, като от правосъдното решение на първа инстанция, с което жалбата му е отхвърлена, излиза наяве, че той изобщо не е подавал данъчни заявления от 2008 до 2011 година, макар, че е трябвало да го направи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР