© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение

...
© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на сдружение
Коментари Харесай

Няма пречка Пеевски да е кандидат за евродепутат, потвърди и съдът

© Надежда Чипева Върховният административен съд отхвърли жалбата на съдружие БОЕЦ против решението на ЦИК, с което се установи, че претендентът под номер 2 в листата на Движение за права и свободи за евродепутати Делян Пеевски дава отговор на условията на Изборния кодекс за уседналост. Според БОЕЦ има задоволително обществени данни, че Пеевски в действителност живее в Дубай, където има и регистрирани компании.

Заседанието по делото беше във вторник, юрист на съдружие БОЕЦ бе Николай Хаджигенов (на фотографията вляво на първия ред)

Фотограф: Георги Кожухаров
Съдът обаче удостовери позицията на ЦИК, че по смисъла на Изборния кодекс в тази ситуация уседналостта се открива с инспекция на адресната регистрация по непрекъснат адрес и по сегашен адрес на територията на България или в друга страна - членка на Европейския съюз. " Регистрирането на кандидатските листи по същността си е охранително произвеждане, при което претендентите би трябвало да дават отговор официално на условията на Изборния кодекс ", което е открито с инспекция на Главна дирекция ГРАО, се споделя в претекстовете на съда.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Решението е дефинитивно.

Очаквайте подробности
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР