© Надежда Чипева Още по темата Fintech: Борса за депозити

...
© Надежда Чипева Още по темата Fintech: Борса за депозити
Коментари Харесай

TBI Bank започва да набира депозити на германския пазар

© Надежда Чипева Още по тематиката
Fintech:

Борса за депозити

Онлайн платформи дават достъп до положителни лихвени оферти от непознати европейски банки
29 юни 2018
TBI Bank ще отпуска заеми за покупка на артикули напълно онлайн

Кандидатстването и утвърждението ще става с електронен автограф и видеоидентификация
18 апр 2018
Питър Барон и Валентин Гълъбов: Искаме TBI да бъде първата fintech българска банка

Управляващият шеф на TBIF Financial services, холдингът, притежател на TBI Bank и ръководителят на УС, пред " Капитал "
13 дек 2017 Българската TBI Bank стартира да набира депозити на немския пазар в съдействие с паневропейската платформа за спестовни артикули Raisin. Финансовата институция е минала през сполучливо паспортизиране за презгранично предложение на банкови услуги в друга страна от Федералното ръководство на финансовия контрол в Германия (BaFin). Така, откакто през предходната година TBI Bank пусна собствен личен цифров канал за привличане на депозити в Румъния, в този момент тя се насочва към най-големия пестелив пазар в Европа. По този метод TBI Bank става третата локална банка след Първа капиталова банка и Българо-американската кредитна банка, която предлага свои спестовни артикули в чужбина посредством платформата за депозити Raisin.

Тя действа от 2014 година, има към този момент над 120 000 клиента, партнира си с над 40 европейски банки и е опосредствала сключването на онлайн депозити за над 5 милиарда евро, разяснява неотдавна за " Капитал " ръководителят на Raisin за европейските пазари Катарина Лют.

Кой подсигурява тези спестявания

Клиентите ще могат да избират срочни депозити, предлагани от TBI Bank, като сключването им е напълно онлайн и разноските за откриването и поддържането им са за сметка на платформата, която в Германия употребява марката weltsparen.de. Банката ще предлага на физически лица депозити със срочност до 3 години, аналогични на предлаганите в България и Румъния. Тези депозити са под отбраната на българския Фонд за гарантиране на влоговете в банките.

" На този стадий планираме да използваме платформата за диверсификация на източниците ни на финансиране, като първоначално е належащо да " усетим " динамичността на привличане на средства от този канал ", разяснява за " Капитал " Лукас Турса, старши вицепрезидент " Финансиране " в банката.

" Навлизайки на един от стопански най-стабилните пазари в Европейския съюз, TBI Bank ще има достъп до стабилно финансиране и в допълнение ще диверсифицира и усъвършенства своите източници за привличане на средства. Клиентите, въпреки това, ще имат по-голям избор при избирането на предложения, по-голямо многообразие при избора на предложения за депозити с конкурентни условия ", сподели добави той.

Банката, която е 18-а по величина у нас, беше класирана на 1 място в годишната ранглиста на " Капитал " К10 за 2017 година по критериите " Ефективност и доходност " и " Устойчивост и динамичност ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР