© Надежда Чипева Днес България гласува за представители на местната

...
© Надежда Чипева Днес България гласува за представители на местната
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Най-важното от София и другите големи градове

© Надежда Чипева Днес България гласоподава за представители на локалната власт. Те включват кмет на община, областен кмет (София, Пловдив, Варна) и листа за общински съветници. Тук можете да прочетете повече тук по какъв начин се гласоподава на локални избори.

Екипът на " Капитал " следи онлайн всичко най-интересно от изборния ден, както и в нощта след вота. По-долу може да наблюдавате хронологично (най-горе са най-новите неща) най-важните събития от протичането на вота, данни за изборната интензивност и мнения за локалните избори от публицистите на " Капитал ". Вечерта ще проследим и най-важното от конференциите на партиите.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 11:22
Медиите, които избраха да не съблюдават възбраната в Изборния кодекс за издание на междинни резултати от гласуването, към този момент започнаха да пускат първите данни. Толкова рано денем те не могат да служат за прогноза по какъв начин ще се развие гласуването денем, а са потребни по-скоро единствено за това от кое място потегля надпреварата. В " 24 часа " има първи данни от екзит-пола за София, само че би трябвало да се има поради, че те, и другите резултати оповестени толкоз рано са базират на изборна интензивност от 6%. Анализ и заключения върху тях - каквито има в други медии, биха били неправилни и манипулативни, което е и главната причина те да бъдат неразрешени от закона.

11:01
Кметът на София и претендент на ГЕРБ за нов мандат Йорданка Фандъкова гласоподава в 47-мо СУ " Христо Г. Данов " в квартал " Иван Вазов ", като съобщи, че столицата би трябвало да продължи да се развива. " Не би трябвало да се подлагат на риск огромните планове. Все още в София има потребност от доста работа ", сподели тя.
Йорданка Фандъкова гласоподава на локални избори 2019

Фотограф: Надежда Чипева

По същото време правото си на глас упражни и п резидентът Румен Радев. " Призовавам българите да гласоподават през днешния ден и да не оставят някой различен да дефинира бъдещето вместо тях, тъй като единствено всеобщия избор може да обезсмисли всевъзможни опити за операция на тези избори ", акцентира президентът. Той отхвърли да разяснява дали и по кое време ще подпише указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор, като единствено изясни, че ще даде отговор " в обозримо бъдеще ".

По-рано сутринта п очетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган бе засечен от публицистите да гласоподава в столичното 36 СУ " Максим Горки ". По традиция той беше съпроводен от дългогодишния началник на пресцентъра на партията и сегашен народен представител Велислава Кръстева и сериозна защита от НСО. Доган отхвърли да приказва.

10:15 Висока изборна интензивност има в утринните часове в Несебър. Според bTV към 10.15 часа тя е 15%. През последната седмица прокуратурата и ГДБОП организираха акция в града за пазаруване на гласове. Вследствие на това бяха задържани петима души, сред които претендентът за кмет за четвърти мандат Николай Димитров, трима претенденти за общински съветници и един претендент за кмет на Свети Влас. В петък ЦИК даде позволение за задържане на още един претендент за общински консултант, който е и лидер на листата на една от водещите обединения в Несебър. Той е бил задържан, а един от арестуваните преди този момент претенденти е бил освободен, заради липса на доказателства за пазаруване на гласове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР