© Капитал Още по темата Съдът в Добрич отказа да

...
© Капитал Още по темата Съдът в Добрич отказа да
Коментари Харесай

САЩ: Сирийските авиолинии са доставяли оръжие на Хизбула

© Капитал Още по тематиката
Съдът в Добрич отхвърли да задържи Желяз Андреев, търсен от Съединени американски щати
11 апр 2018
Може ли Желяз Андреев от Добрич да бъде екстрадиран в Съединени американски щати поради войната в Сирия

29-годишният беше арестуван по искане на Съединени американски щати за нарушение на ембаргото против Дамаск
10 апр 2018
Ембаргото за Сирия се заобикаля през София

Петима българи са упрекнати в това, че са изнасяли елементи от Съединени американски щати за Дамаск
12 мар 2017 За пръв път откакто оповестиха за следствието против българска компания, нарушавала ембаргото със Сирия, американските управляващи разясниха случая. Повод за това стана ареста на 29 годишния Желяз Андреев.

Помощник-главният прокурор за национална сигурност Джон К. Демърс, прокурорът от Южния окръг на Флорида Бенджамин Грийнбърг, специфичният сътрудник Робърт Ф. Ласки от офиса на ФБР в Маями, специфичният сътрудник Робърт Луци от представителството в Маями на Офиса за експортен надзор към Министерството на търговията на Съединени американски щати, както и членове на работната група за битка с тероризма в Южна Флорида излязоха с общо известие по случая.

В него се споделя, че Желяз Андреев е бил арестуван, защото имало издадена алена бюлетина от Interpol поради водено следствие против него за " сговор за машинация на американското държавно управление и основни нарушавания на комерсиалното ембарго против Сирия, наложено от Закона за незабавните интернационалните стопански пълномощия (IEEPA ) и по силата на решение на Офиса за надзор на задграничните капитали към Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC), което постанова запор върху активите на Сирийските арабски авиолинии и възбрана за американските жители да правят покупко-продажби с тях. "

" Андреев е упрекнат в сговор за нарушение на Закона за незабавните интернационалните стопански пълномощия (IEEPA ) и регулациите на Офиса за надзор на задграничните капитали към Министерството на финансите на Съединени американски щати (OFAC), като изнася артикули с двойна приложимост, а точно такива, които могат да имат както цивилно, по този начин и военно приложение, на Сирийските арабски авиолинии, самолетната компания на сирийското държавно управление " се споделя в известието (частите, които са поръчвани посредством Желяз Андреев са за цивилни самолети, бел.ред.)
Причината, прецизират американските управляващи, е че тази организация е " избрана и блокирана от OFAC поради присъединяване й в превозване на оръжия и муниции в Сирия взаимно с терористичната организация Хизбула и Иранската революционна армия. "

" Според правосъдните документи Андреев е работил в българския офис на AW-Tronics, експортна компания, основана в Маями, която е изпращала и изнасяла разнообразни самолетни елементи и съоръжение за Сирийските арабски авиолинии. Андреев е комуникирал непосредствено с управителни фрагменти в Сирийските арабски авиолинии, които са закупували частите " се споделя още в известието.

Желяз Андреев беше арестуван предходната събота в родния си град Добрич по искане на американските управляващи. Вчера съдът отхвърли настояването на прокуратурата той бъде арестуван под стража до момента в който делото за изгонването му бъде прегледано всъщност. Той отхвърля обвиняванията на американските управляващи и споделя, че е " наследил " Сирийските авиолинии като клиент и не е знаел за ембаргото, наложено от Съединени американски щати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР