© Капитал Още по темата Голямата работа на рекламните агенции

...
© Капитал Още по темата Голямата работа на рекламните агенции
Коментари Харесай

Мария Грашнова: Посоката за развитие на бранша ще бъдат инвестициите в данни

© Капитал Още по тематиката
Голямата работа на рекламните организации

Кои са най-големите информационни групи в България, които ръководят близо 280 млн. рекламни вложения и по какъв начин дигитализацията трансформира бизнеса им
9 ное 2018
Гергана Иванова: Трябва да се научим да мислим и търсим концепцията и въздействието й

Управляващият сътрудник в The Smarts пред " Капитал "
3 ное 2017
Александър Дурчев: Технологиите ни дават доста благоприятни условия, които не използваме изцяло

Изпълнителният шеф на All Channels Communication Group пред " Капитал "
3 ное 2017
Ангелос Парасхакис: Темповете на напредък на рекламния бизнес няма да продължат дълго

Изпълнителният шеф на guts&brainsDDB пред " Капитал "
9 ное 2015 Интервюто е част от годишната ранглиста на рекламните организации в България, която " Капитал " провежда за трета година. Тя обичайно стартира с показване на данните на най-големите групи на пазара по основен индикатор доходи за 2017 година и прогнозите на техните мениджъри за развиването на бизнеса им. Повече по тематиката четете тук.

Обяснете с едно изречение какво прави вашата компания?

Dentsu Aegis Network България е информационна компания, основана да иновира метода, по който се развиват марките у нас, благодарение на шест световни организации – медийните Carat и Vizeum, организациите за цифров криейтив Isobar и за цифров маркетинг iProspect, звеното за оптимизация на медийни вложения Amplifi, както и за автоматизирано закупуване на цифрова реклама Amnet.

На какво се дължи растежът в приходите на групата ви за 2017 година?

2017 беше година на съществено вътрешно израстване за Dentsu Aegis Network България – компанията съумя да резервира всичките си значими клиенти, както и да завоюва нови, стартира да влага по-усилено в принадлежности за събиране и разбор на данни, което при започване на тази година публично прерасна в основаването на профилирано звено за данни Dentsu Data Services (DDS). То употребява локалните онлайн и офлайн източници на данни, с цел да ги консолидира и проучва в действително време, което усили в пъти качествата на организациите ни да изследват потребителския опит и държание по отношение на съответна марка и подкрепя ръководството на рекламните вложения на нашите клиенти.

През 2017 година създадохме и Dentsu Digital Camp като неповторимо събитие и място за шерване на познания и опит от маркетинг експерти за маркетинг експерти.

В кои направление се усили и в кои понижа бизнесът ви през 2018 година?

Целта на Dentsu Aegis Network България е да бъде 100% бизнес квалифициран за работа в цифровата стопанска система. Срокът, който сме си сложили за това, е до 2020 година През 2018 година тази цел предопределяше всяка една от стъпките, заложени в годишната ни бизнес тактика – основаването на профилирано звено за събиране и разбор на данни, инвестиция в нови принадлежности и системи за усъвършенстване на работата с медии в цифровата стопанска система, оптимизация на към този момент сполучливо наложения действен модел на работа на Dentsu в целия свят, тъй че всеки един от нашите клиенти да може да се възползва от тези нови пълномощия и уменията на експертите на всеки един от марките под шапката на Dentsu Aegis Network България – без значение коя организация от компанията го обслужва.

Посочете една позитивна и една негативна наклонност на българския информационен пазар тази година?

Още една година с пропуснати благоприятни условия за въвеждане на измеримост за успеваемостта на огромна част от медийните канали. Нула доказуемост на вложените средства във външна реклама, преса, радио. Работата с две пийпълметрични метрики за телевизия също затруднява работата на цялата промишленост. Това най-много са нещата, които в огромна степен не ни разрешават да използваме цялостния рекламен капацитет на доста от каналите, което ощетява както клиентите, по този начин и медиите.

Положителната наклонност е все по-увеличаващата се ангажираност на бизнеса към инвестицията в данни и хора.

Какви са прогнозите ви за вашия бизнес и за сектора през 2019 година?

И през 2019 година посоката за развиване и на нашия бизнес, и на сектора като цяло ще бъдат вложенията в данни, в хора, в основаване на повече схващане към трансформацията на пазара, която постанова цифровата стопанска система. Смятам, че 2019 година ще бъде определяща за равнището на акомодация, която медийният отрасъл е постигнал във връзка с дигитализацията на своя бизнес и тук имам предвид освен увеличение на вложенията в цифрови медии, само че и в принадлежности и хора, които да трансфорат данните в смислени резултати за бизнеса и марките.

Година преди 2020 година ще стартира доста блестящо да се откроява разликата сред фирмите, които са трансформирали трансформацията в собствен приоритет, и тези, които се пробват да наваксат в последния миг.

Какво ще прави вашата компания след пет години? Ще бъде водещ фактор в метода, по който се построяват марки у нас, предлагайки на своите клиенти бизнес стойност и ефикасен бизнес растеж.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР