© Kai Pfaffenbach Германските гиганти и основни конкуренти в автомобилната

...
© Kai Pfaffenbach Германските гиганти и основни конкуренти в автомобилната
Коментари Харесай

Daimler и BMW ще работят заедно по автономните си автомобили

© Kai Pfaffenbach Германските колоси и съществени съперници в автомобилната промишленост BMW и Daimler ще си партнират в създаването на технология за самостоятелни коли, написа Reuters. Двете компании ще обединят работата на общо 1200-те си разработчика в договорка, която няма да бъде извънредна и двете компании ще имат опция да работят и с други производители. Това е следващ случай, в който фирмите от автомобилния бранш сплотяват сили заради прекомерно огромните суми, които са нужни за вложения в технологиите на бъдещето, както и намаляващата облага поради тях.

Стратегическото партньорство сред двете ще се концентрира върху създаването на технологии за подпомагано и автоматизирано шофиране на високоскоростни пътища, както и автоматизирано паркиране, оповестиха от фирмите. Разработките на общия екип ще бъдат вкарани в колите на обособените производители

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Няма време

Двата производителя оповестиха проектите си за обща работа за пръв път през февруари тази година. И двете компании оповестиха, че чакат технологията да бъде подготвена за колите на всеобщия пазар през 2024 година

И при двете компании обаче има проблеми. Daimler, която създава Mercedes и други марки коли, предизвести вложителите си по-рано през годината, че облагата през тази и идните години ще бъде по-малка. Същото направи и BMW, като аргументите са идентични: потребността от повече вложения в електрически и самостоятелни коли. Двете компании са най-големите немски производители на коли след групата на Volkswagen.

Самата Volkswagen е в последните стадии на диалози за сходен вид съдействие с Ford за създаването на безпилотни и електрически коли. Според немската медия Handelsblatt тя ще бъде утвърдена на 11 юли. Един от проблемите на обичайните компании от промишлеността е, че с изключение на със самите себе си те се конкурират и с софтуерни колоси като Uber или Waymo, отделения от Гугъл стартъп за самостоятелна технология.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР