© Arnd Wiegmann Още по темата Таксите за сделките с

...
© Arnd Wiegmann Още по темата Таксите за сделките с
Коментари Харесай

Руски хотели ще приемат Bitcoin за световното

© Arnd Wiegmann Още по тематиката
Таксите за покупко-продажбите с Bitcoin внезапно понижиха

Средната цена на една транзакция към този момент е 1.2 $, до момента в който в края на 2017 година стигаше 55 $
28 мар 2018
Основател на Twitter: Bitcoin ще е главно платежно средство до 10 години

В същото време обществената мрежа постанова възбрана за реклами на криптовалути
23 мар 2018
Г-20: Криптовалутите не са пари

Световните водачи обаче не плануват общи регулации за бранша
20 мар 2018
Анализатори вещаят 2800 $ за Bitcoin

Този път прогнозите не се основават на страхове от регулации или хакерски офанзиви
19 мар 2018 По време на идното това лято международно състезание по футбол в Русия, почитателите ще имат опция да заплащат за нощувките си в цифровата валута. Това оповестява уеб сайтът bitcoin.com. Хотелите в Калининград, които чакат посетители от Испания, Белгия, Сърбия, Англия, Швейцария, Хърватия, Мароко и Нигерия, щели да си партнират с локалния снабдител на платежни услуги Free-Kassa, с цел да предложат услугата.

Според локалните медии притежателите на хотели са решили да предложат на своите посетители опцията да платят за престоя с Bitcoin, като маркетингов трик.

Цените за настаняване в градовете-домакини са нарастнали няколко пъти преди шампионата. Конкретно Калининград е измежду най-скъпите дестинации. Резервация на стая там за 28 юни, когато Англия играе против Белгия, коства над 300 $. Това е към 10 пъти повече от елементарните цени.

Световното състезание ще се играе на 12 стадиона в 11 съветски града. Повечето игрища са нови или реновирани. Калининград ще бъде хазаин на 4 мача.

Спадът продължава

Междувременно спадът на криптопазарите продължава. Основните монети поевтиняват с сред 5 и 8%. Конкретно Bitcoin слезе под 7000 $, което е най-ниското равнище от началото на февруари насам. Ethereum също слага отрицателни върхове, като мина под границата от 400 $ - нещо, което не се беше случвало от 22 ноември предходната година. Подобна е наклонността и при Ripple - валутата се търгува против по-малко от 50 цента.

Като цяло общата пазарна капитализация на цифровите валути загуби над 20 милиарда $ през последните 24 часа и към 100 милиарда за седмица. Към 14.00 часа на 30 март тя е в размер на 263 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР