© Amundi Още по темата Amundi приключва сделката за Pioneer

...
© Amundi Още по темата Amundi приключва сделката за Pioneer
Коментари Харесай

Amundi: Европейските акции имат потенциал за поскъпване през тази година

© Amundi Още по тематиката
Amundi завършва договорката за Pioneer Investments

Най-големият при взаимните фондове в България към този момент ще е с френски притежател
25 юни 2017
Unicredit продава Pioneer против 3 милиарда евро

Купувач е смесено сдружение на Societe Generale и Credit Agricole
5 дек 2016
Взаимно очакване

Инвестиционните фондове виждат пробуждане на интереса към тях, съчетано с по-трезви упования за рентабилност
13 ное 2015
UniCredit продава половината от бизнеса си с ръководство на активи

Сливането на Pioneer Investments и Santander Asset Management основава един от най-големите играчи в бранша
23 сеп 2014 Европейските акции имат капацитет за повишаване около предстоящото усъвършенстване на корпоративните облаги, до момента в който в Съединени американски щати активите се приближават до исторически високи равнища и това ги прави по-малко привлекателни. Перспективите за рентабилност от принадлежности на паричните пазари са в рамките на 0.8%, а при държавните облигации са надлежно 2.6% за 10-годишните американски бондове и 1.2% годишно за европейските с подобен матуритет.

Такава е прогнозата на най-големият фонд за ръководство на активи в Европа Amundi Asset Management. Той ръководи вложения за 1.4 трлн. евро и е водач на българския пазар с 435 млн. евро. активи на локални вложители, след обединяването с фондовете на Pioneer от предходната година.

Прогнозата в елементи

Според основния макроикономист на Amundi Дидие Боровски, вероятността от продължение на икономическия напредък през тази година е 75%, като упованията са темповете на възобновяване да се запазят поради подобрението в международната търговия. Той акцентира, че има структурно закъснение на инфлацията заради огромното предложение на артикули и услуги. " В промишленото произвеждане инфлацията е непрекъснато ниска и продължава да понижава поради огромната международна конкуренция ", изясняват от компанията.

Ситуацията на синхронен стопански растеж в световен проект и ниска инфлация е необикновена за централните банки, които не престават с паричните си политики от последните години. Прогнозите са, че федералният запас на Съединени американски щати ще увеличи главният лихвен % два пъти през 2018 година, до момента в който централната банка на еврозоната ЕЦБ ще понижи с 30 милиарда евро размерът на изкупени облигации през тази година, с продължение на програмата до септември. " До края на 2018 година не чакаме нарастване на лихвените равнища ", показва анализът на Amundi.

Според компанията тази политика на централните банки основава опасности от балонни цени на активите, в миг, когато световният дълг доближава исторически върхове. " Най-големият световен риск би бил неуспех в паричната и фискална политика. По отношение на постоянно цитираните рискови фактори считаме, че криза в Съединени американски щати и " твърдо приземяване " в Китай е малко евентуално да се случи сред 2018 и 2019 година ", показва Дидие Боровски.

Очакванията по райони

Според Amundi евентуалният растеж на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за тази и идната година е 2%, като няма индикации за криза. Ефектът от данъчните промени на Тръмп върху стопанската система се чака да е в диапазона 0.1 - 0.5%.

В еврозоната предвижданията са за самобитен подем, с помощта на стабилната парична политика и кредитните условия. Най-значимият прогрес може да бъде реализиран когато се реализират промени на ниво Европейски Съюз и в същото време на национално ниво, където са налице множеството макроикономически несъответствия, акцентират от Amundi. Въпреки че някои локални опасности се резервират, политическата непоклатимост се усъвършенства и несигурността в Европейски Съюз понижа. Европейските жители са по-оптимистични за Европейски Съюз и еврото като единна валута, прибавят още от компанията.

В същото време рискът от сложен Брекзит без съглашение се усилва. Въпреки това излизането на Англия няма да забави процесът на възобновяване в еврозоната. Негативен резултат от това ще има върху капиталовите решения на компаниите и семействата, изключително в бранша на недвижимите парцели.

Amundi са положителни за вероятностите пред Япония поради мощното вътрешно търсене и развиването на международната търговия. Китай също демонстрира постоянен растеж и уравновесени промени, което дава шансове за реализиране на най-дългия интервал на стопански напредък от Втората международна война насам. Позитивни са вероятностите и пред разрастващите се пазари, които в кратковременен проект може да демонстрират неустойчивост, само че средносрочните вероятности са позитивни поради високия растеж и мощното вътрешно търсене.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР