© Aly Song Още по темата Тим Кук предложи да

...
© Aly Song Още по темата Тим Кук предложи да
Коментари Харесай

Google не покри очакванията и акциите загубиха 7%

© Aly Song Още по тематиката
Тим Кук предложи да се вкара регулация за отбрана на персоналните данни и в Съединени американски щати

Apple поддържа налагането на обстойно законодателство за отбрана на персоналните данни в интернет, сходно на регулацията в Европейски Съюз
25 окт 2018
Гугъл показа третото потомство телефони Pixel

Компанията прави следващ опит да пробие пазара на личната си операционна система Android
11 окт 2018
Alphabet стопира Google+ поради накърнимост в системата

Личните данни на най-малко 500 хиляди консуматори може да са изтекли към външни разработчици
9 окт 2018 Alphabet, компанията майка на Гугъл, не съумя да покрие упованията на анализаторите от Уолстрийт за пръв път от две години и загуби 7% от пазарната си капитализация след приключването на търговията в четвъртък, написа Reuters. Основните терзания на вложителите са освен по-слабият растеж на облагата, само че и смаляващият се марж на облагата.

Общите доходи се подвигат с 21% до 33.74 милиарда $ за третото тримесечие, като 86% от тях идват от реклами. Този сегмент обаче също бележи спад в темпото, като растежът му е 20% по отношение на 24% през второто тримесечие. " Гугъл продължава да дава мощни резултати, само че в случай че се загледаме в дълбочина, има струпване на разноски, които доведоха до разочарованието на вложителите ", разяснява Харис Анвар, анализатор от Investing.com.

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Нетната облага на групата е 9.2 милиарда $. Маржът на облагата се свива от 28% преди година до 25% през сегашния интервал.

Резултатът от вложенията

Реакцията на пазарите демонстрира още, че има възходящо съмнение към резултатите от огромните вложения на Гугъл, както и боязън от регулаторна интервенция измежду софтуерните колоси. Сред рисковите вложения е и звеното за самостоятелни коли Waymo. Според доклада на компанията, клиентите към този момент заплащат за пътувания с колите, само че единствено във Финикс, Аризона.

Освен Waymo, друга огромна инвестиция на Гугъл, която към момента не се изплаща съгласно упованията, са облачните услуги и хардуерното звено. През подкомпаниите си Alphabet е нараснала броя на чиновниците си с 5300 души, сочат данните от доклада.

По-ниски цени на рекламите поради опити на управлението да смекчат страховете от регулация, приемането на GDPR в Европейския съюз и по-остра конкуренция с Amazon също може да са изиграли роля, пишат в свои разбори специалисти.

През миналото тримесечие Гугъл беше санкционирана и от Европейската комисия с 5.1 милиарда $ поради нелоялна конкуренция във връзка с мобилната операционна система Аndroid.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР