Coca-Cola бе един от най-големите спонсори на приключилото наскоро Световно

...
Coca-Cola бе един от най-големите спонсори на приключилото наскоро Световно
Коментари Харесай

Светлана Димитрова: Coca-Cola винаги е подкрепяла спорта и ще продлъжава да го прави

Coca-Cola бе един от най-големите спонсори на завършилото неотдавна Световно състезание по футбол в Русия. Компанията от дълги години поддържа и доста спортни събития по света и в България. Какви още може да чакаме от Coca-Cola в бъдеще беседваме със старши бранд мениджъра на " Кока-Кола България " Светлана Димитрова:
- Разкажете повече за партньорството на Кока-Кола с FIFA?
- Компанията Кока-Кола /TheCoca-ColaCompany/ е един от най-дългогодишните корпоративни сътрудници на FIFA, формален спонсор от 1978. Компанията участва с реклама на стадионите от 1950-а.

Така че тази година е юбилейна за нашите връзки - Компанията Кока-Кола поддържа международния футбол към този момент 40 години. А поддръжката е в действителност на доста необятна основа. Освен финансова част, възобновената сделка в категорията на безалкохолните питиета обгръща необятна гама артикули и услуги за разнообразни събития, проведени от FIFA в целия свят. Това включва Световното състезание по Футбол, Световното състезание за дами, FIFAU-17Световна купа, FIFAU-20 Световна купа, Световната купа по плажен футбол и други.
Освен това Кока-Кола продължава да поддържа FIFA/Coca-ColaСветовно класиране за мъже и FIFA/Coca-ColaСветовно класиране за дами.

- Кое е най-важното при сходно дългогодишно партньорство?
- Най-важни са устойчивите връзки и взаимния принос – за разпространение на футбола като обичан спорт на огромна част от човечеството, с страстите, които съпътстват играта и сплотяват хората, без значение от разликите им. Компанията Кока-Кола покрепя тези полезности и се стреми да направи споделените моменти още по-специални.

В тази посока ние имаме идентична визия и тя е да сплотява и да приобщава разнообразни хора и общности. Виждате какво се случва след всяка победа на народен тим. Нищо не сплотява по този начин хората, както гордостта от успеха. А футболът е може би най-мощният мотор на този развой. В международен мащаб няма различен бранд с изключение на Coca-Cola, който в годините непроменяемо е част от тези страсти.

- София е европейска столица на спорта през 2018 година Защо е значимо да поддържаме развиването на спорта съгласно Вас?
- Защото спортът е притежател на универсални полезности, развива, обогатява и възпитава в целенасоченост и групов дух. Той е предизвикателство да покажеш най-хубавото от себе си. Спортът дисциплинира и калява, учи ни, че няма лесни победи и напъните постоянно се възнаграждават. Освен всичко това обаче спортът е и игра, развлечение, източник на позитивни прекарвания и доста мотиви за празници – персонални и национални.

- Споделете какъв беше резултатът от историческото посещаване на купата тази година в България, която стъпи на българска земя за първи път като част от световната си обиколка FIFA World Cup™ Trophy Tour by Coca-Cola?
- Пристигането на Световната купа беше неповторимо събитие за българските почитатели и провокира голям интерес. Благодарение на положителната организация на локалния и световния екип и съртудничеството на FIFAуспяхме да сложим самобитен връх и да създадем допустимо повече почитатели да видят купата за късото време, което беше в България. Само за 8 часа повече от 5 000 души от цялата страна, и даже от прилежащите страни, съумяха да видят и да се снимат с най-ценния футболен трофей. Събитието получи и изключителна известност – новините за гостуването на Световната купа в София доближиха до повече от 5,4 милиона българи.

- Какво следва за Кока-Кола след финала на Световното състезание?
- Като максимален производител на безалкохолни питиета в света Компанията Кока-Кола разполага с портфолио от марки, които поддържат разнообразни спортни, културни и публично значими начинания. Това е част от дълготрайната ни тактика на световно равнище и на локалните пазари, на които оперираме.
Кока-Кола България поддържа спорта и ще продължим да го вършим с доста от нашите марки. С Банкя да вземем за пример оставаме формален сътрудник на Българската федерация по тенис, поддържаме бягането и други спортни действия. С марката Coca-Cola ще поддържаме гейминга като известна опция на физическия спорт. Тази година за първи път организирахме онлайн шампионат по FIFA’18 - „ eCOPA Coca-Cola 2018 “, като част от FIFA World Playoffs. Победителят от България – Иван Чуров, завоюва второ място на Световното по eCOPA в Амстердам. Това му обезпечи присъединяване в Световното състезание на FIFA World Playoffs, на което Иван се класира в топ 32 измежду геймъри от целия свят. Имаме страхотни играчи и считаме да продължим поддръжката си в тази посока.

На световно и на локално равнище не стопираме да търсим противоположна връзка от потребителите си, с цел да знаем какво ги вълнува, от какво имат потребност и какво чакат от нас. А те имат разнообразни стремежи, усети и потребности. Вдъхновяващо е, че с изключение на от футбол, хората от ден на ден се интересуват и концентрират своето внимание върху здравето и метода си на живот, върху опазването на околната среда и развиването на общността си. Като водач на пазара с над 130 годишна история ние имаме неповторимия късмет да чуваме и да се развиваме дружно с хората, които имат вяра в нас. Затова разширяваме портфолиото си с питиета с понижено наличие или напълно без захар, като предлагаме разновидности на известните усети с малко или без калории.

Успоредно с това, компанията ни разгласи и световната самодейност Свят без боклуци, която цели да разшири вложенията и напъните ни в опазването на околната среда и създаването на 100% рециклируеми бутилки и опаковки. Глобалният ангажимент на самодейността е до 2030 година да помогнем за събирането и преработването на еквивалента на всяка бутилка или кен, които продаваме. Достигането на този световен ангажимент няма да е елементарен, само че всички ние в системата на Кока-Кола имаме вяра, че ще успеем, тъй като ще го създадем дружно с нашите сътрудници и нашите консуматори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР