Clinic Compare, британски сайт, който предоставя възможност за сравняване на

...
Clinic Compare, британски сайт, който предоставя възможност за сравняване на
Коментари Харесай

България в новата класация топ 20 на най-болните страни

Clinic Compare, английски уебсайт, който дава опция за сравняване на разнообразни клиники, класира най-нездравословните страни в света.

Използвайки данни от Световната здравна организация (СЗО), CIA World Factbook и Световната асоциация на белия дроб (World Lung Association), специалистите са направили относителен разбор на 179 страни.

Акцентът е върху такива индикатори като потреблението на алкохол и цигари на глава от популацията годишно, както и нивото на затлъстяване.

По-долу са 20-те най-нездравословни страни в света.

20. Обединено кралство
Англия се подрежда на 20-то място измежду най-нездравословните страни по света, защото се подрежда на 9-о във връзка с потреблението на алкохол на глава от популацията в света.

19. Румъния
Средно всеки румънски жител пуши 1619 цигари годишно.

18. Гърция
Повече от 25% от популацията на Гърция страда от затлъстяване.

17. Австралия
Средно всеки австралийски жител употребява 11,2 литра алкохол годишно. Според този индикатор страната заема 17-то място в света.

16. Ливан
Ливан се подрежда на трето място в света по тютюнопушене на глава от популацията. Средно всеки гражданин пуши по 3,023 цигари годишно.

15. Канада
Около 30,1% от популацията на Канада е със затлъстяване.

14. Белгия
Страната се подрежда на седмо място във връзка с тютюнопушене и потреблението на алкохол в света.

13. Естония
Около 24.5% от популацията е с наднормено тегло. Средното равнище на консумация на алкохол в страната е 12.8 литра на глава от популацията годишно.

12. България
Страната се подрежда на 6-то място във връзка с потреблението на алкохол на глава от популацията. Освен това 25,6% от популацията на страната страда от затлъстяване.

11. Литва
Народът на Литва употребява най-вече алкохол в света. Тук междинната консумация доближава 18,2 литра годишно.

10. Съединени американски щати
Съединените щати са единствената неевропейска страна, която е влезнала в топ 10-те най-нездравословни страни в света. Тя е на 9-о място във връзка с затлъстяването: тук доближава 35% от възрастното население.

9. Люксембург
Почти 25% от популацията на тази страна страда от затлъстяване.

8. Полша
Средно всеки полски жител пуши 1 369 цигари годишно. Освен това, междинното равнище на консумация на алкохол на глава от популацията е 12,3 литра годишно.

7. Хърватия
Страната се подрежда на 6-то място във връзка с потреблението на алкохол на глава от популацията. Всяко локално лице пие приблизително 13,6 литра годишно.

6. Унгария
Средно всеки маджарски жител пуши 1,774 цигари годишно.

5. Словакия
27,4% от популацията на Словакия страда от затлъстяване. Жителите на тази страна също заемат 9-то място във връзка с използването на алкохол на глава от популацията в света.

4. Белорусия
Тази страна се подрежда на второ място както във връзка с потреблението на алкохол, по този начин и във връзка с тютюнопушене на глава от популацията.

3. Словения
Жителите на тази страна заемат 6-то място в света по тютюнопушене. Средно всеки гражданин на страната пуши 2,637 цигари годишно.

2. Русия
Средно всеки гражданин на Русия пие 13,7 литра алкохол и пуши 2,690 цигари годишно.

1. Чешка република
Чешката република се трансформира в най-нездравословната страна в света. Тя се подрежда на 5-то място във връзка с потреблението на алкохол и 11-то по тютюнопушене на глава от популацията. Освен това 29.1% от популацията на страната страда от затлъстяване.

Източник: Zdrave.to

  

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР