Cлeд ĸaтo през септември 2020 г. Софийският районен съд пpeĸpaти

...
Cлeд ĸaтo през септември 2020 г. Софийският районен съд пpeĸpaти
Коментари Харесай

Проф. Асена Сербезова: Живеем в държава, в която някой, ако поръча нещо, то може да се случи

Cлeд ĸaтo през септември 2020 година Софийският областен съд пpeĸpaти дeлoтo cpeщy ръководителя на Бългapcĸия фapмaцeвтичeн cъюз (БФС)  за всяване на суматоха по време на изключителното състояние, на 1 февруари съдът даде ход на процеса и нaзнaчи eĸcпepтизa. Ще се проучват изявленията пред Българското националното радио и Българската национална телевизия, в които Сербезова предизвестява за вероятен дефицит на медикаменти поради.
" Важно е да разберем, че живеем в страна, в която някой, в случай че поръча нещо, то може да се случи. Ето това е рисковото. То е рисково за мен, за всички, които срещнем на улицата ".
Това съобщи в предаването ръководителят на Българския фармацевтичен съюз, разяснявайки обвиняванията против нея. Не одобрявам офанзивата на прокуратурата като персонална, а по-скоро към Българския фармацевтичен съюз, тъй като тя е ориентирана към мен в качеството ми на ръководител на БФС във връзка на мои изявления, посочи проф. Сербезова. " Днес ще изпратим след проф. Сербезова АДФИ, Национална агенция за приходите, прокуратурата в две обвинявания, а на следващия ден ще бъде някой различен. Не е значимо кой е, значимо е, че обществото го позволява. За мен персонално е значимо, че прокуратурата откакто разбра, че има неоспорими доказателства, продължи да упорства да внесе обвиняването още веднъж ", означи проф. Сербезова.
На шести април 2020 година Европейската организация по медикаментите разгласява на своя уебсайт всичко това, за което аз загатнах по време на интервютата на седми април. Аз и моите бранители сме приложили всичко това като доказателства по делото, сподели Сербезова. " Буквално цели изрази в това официално съобщение на Европейската организация по медикаментите може да се намерят в моите изявленията. И това са тъкмо тези фрази, които са тормозили един български прокурор. Това са изреченията, че евентуално може да има логистични проблеми, свързани със затварянето на границите към оня миг, както и че някои лекарствени артикули ще бъдат в дефицит, защото дейните им вещества се създават в Индия, Китай, в области, които са карантинирани ", напомни проф. Сербезова.
Преди моите изявленията и BBC, и Европейската организация по медикаментите, и в Европейския парламент се разисква въпросът. След интервютата в действителност моите думи се потвърдиха. Тоест, евентуално си спомняте, че имаше обстановки на дефицит - дори на няколко пъти ", означи проф. Сербезова. " Най-интересното е, че същата тази прокуратура, която ме упреква, Софийска районна прокуратура, седем-осем дни преди моето изявление е упълномощила инспекция на Изпълнителната организация по медикаментите - със специфичен сигнал, който касае тип инсулин. Става дума за инсулинов аналог, а сигналът е обвързван с дефицит. Същата тази прокуратура, която упреква, че това е подправена вест, една седмица преди моите изявленията разпорежда инспекция на Изпълнителната организация по медикаментите по сигнали за дефицит ", съобщи с неразбиране проф. Сербезова. Не одобрявам офанзивата на прокуратурата като персонална, а по-скоро към Българския фармацевтичен съюз, тъй като тя е ориентирана към мен в качеството ми на ръководител на БФС във връзка на мои изявления, изясни още проф. Асена Сербезова.

Чуйте мнението на ръководителя на Българския фармацевтичен съюз по тематиката с имунизациите по-късно във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР