class=first-letter-big>Н е си търсим повод, за да оспорим изборния резултат.

...
class=first-letter-big>Н е си търсим повод, за да оспорим изборния резултат.
Коментари Харесай

Христо Иванов разкри с кои партии ДБ би сключила коалиция

class= " first-letter-big " > Н е си търсим мотив, с цел да спорен изборния резултат. Нашата цел е да проведем едни законни избори и цялото общество да може да има доверие в техния резултат, какъвто и да е той. Това съобщи в ефира на съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.

По думите му моментът на отчитането на бюлетините е миг, в който няма никакви спънки този развой да се излъчва директно.

"Нашата платформа дава софтуерна опция тези стриймове да бъдат събрани на едно място, тъй че в действителност да се реализира бистрота. Ще апелираме решението на ЦИК, което попречва тази опция ", безапелационен бе той.

Христо Иванов означи, че въпросът не е какъв брой гласове ще дойдат за тях от чужбина.

"Правим старания да осъществим един огромен народен приоритет. Навсякъде, където има и един български жител, е България. Това изисква българската страна да поставя доста съществени старания да ангажира в изборния развой всеки един жител, който желае да може да гласоподава. Ние се борим за опцията всеки български жител да може да гласоподава за който желае ", разяснява още съпредседателят на "Демократична България ".

"Засега виждаме, че Външно министерство пробва да си свърши работата. Въпросът е кардинален, а не за един или два гласа ", уточни Иванов.

Той акцентира, че задачата им е да влагат в избирателен развой,

който може да рестартира българската народна власт и всички да имат доверие в него.

Според Иванов процесът на отчитане на гласовете на тези избори е комплициран.

"Причината е в машините и методът, по който бяха интегрирани в изборния развой. Беше определен най-сложният от всички, с цел да бъдат регистрирани гласовете, дадени посредством тях ", сподели той.

С кои партии биха работили от "Демократична България "?

За нас властта не е самоцел. Бихме взели участие в ръководство, което категорично сме споделили. Коалиция с Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да вършим. Искаме да забележим дали Слави Трифонов и Мая Манолова стоят на нашата позиция във връзка с Гешев, на политиката и на стопанската система ", безапелационен бе Христо Иванов.

"Имаме проект, с който да понижим административната тежест със 70% ", сподели в умозаключение той.

Вижте още във видеото горе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР