class=first-letter-big>А мериканският космически товарен кораб "Сигнус" успешно осъществи своето скачване

...
class=first-letter-big>А мериканският космически товарен кораб "Сигнус" успешно осъществи своето скачване
Коментари Харесай

Космическият кораб "Сигнус" се скачи с МКС

class= " first-letter-big " > А мериканският галактически товарен транспортен съд "Сигнус " сполучливо реализира своето съединяване с Международната галактическа станция /МКС/, като маневрата бе излъчена на уеб страницата на НАСА, оповестиха международните организации.

Final destination for Cygnus-15 is the Unity Module where it will be berthed for the next few months. Well done
— Moon To Mars (@MoonToMarsQuest)
След като корабът беше прихванат благодарение на отдалечения манипулатор под ръководството на японския астронавт Соити Ногути, бяха нужни 2 часа и 38 минути, с цел да бъде приключено скачването.

Корабът достави на МКС към 3,7 тона товари - продоволствия, предмети от първа нужда, съоръжение за станцията и принадлежности за осъществяване на научни проучвания.

Cygnus cargo craft is installed at the
— Reuters Science News (@ReutersScience)
Сред тях попада и суперкомпютърът SBC-2, основан взаимно от експертите на "Хюлет- Пакард " и инженерите от НАСА. "Сигнус " също достави на станцията принадлежности за проучване преимуществата при основаването на изкуствена роговица на окото в космоса.

В рамките на 15-ата задача по попълването на запасите на МКС бяха доставени и мкроспътници, които бяха конструирани от учащи се в Съединени американски щати и ОАЕ.

Разкачването на кораба от МКС е планувано за месец май.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР