Citi Open, първи кръгСимона Халеп – Кристина Букса 6-3, 7-5Симона

...
Citi Open, първи кръгСимона Халеп – Кристина Букса 6-3, 7-5Симона
Коментари Харесай

Халеп имаше проблеми, но започна успешно във Вашингтон


Citi Open, първи кръг

Симона Халеп – Кристина Букса 6-3, 7-5

Симона Халеп стартира присъединяване си на WTA 250 шампионата във Вашингтон с двусетов триумф над международната №123 Кристина Букса. Румънката бе на път да изгуби контрола върху втория сет, допускайки равнене от 5-2, само че в последна сметка опитът и класата ѝ си проличаха в най-важните моменти.

На осминафинала някогашната №1 ще се изправи против Медисън Бренгъл или Анна Калинская.

Халеп бе много по-агресивна на начален удар, като всички асове в мача бяха нейно дело (4-0), само че същото може да се каже и за двойните неточности (6-0). Двукратната „мейджър“ шампионка завоюва 73% от точките си на първи сервис (19/26) и осъществя пет от осемте си шанса за пробив (63%), до момента в който Букса оползотвори три от петте си брейкпойнта (60%).

Двубоят стартира с ранен пробив за Халеп, само че Букса върна брейка и възвърне равенството при 2-2. Третата сложена обаче продължи да нападна доста точно от главната линия, като в това време сервисът ѝ създаваше съществени проблеми на испанката. Халеп даде единствено две точки в идващите три гейма, натрупвайки удобен задатък от 5-2. Букса избави сетбол и редуцира пасива си, само че Халеп не ѝ разреши да продължи да се надява на поврат и завоюва първата част с 6-3.

Вторият сет бе на път да протече по подобен метод, като Халеп на два пъти проби сервиса на съперничката си и поведе с 5-2. Мачът изглеждаше решен, само че няколко непредизвикани неточности на Халеп и голям брой отлични офанзиви с форхенд на Букса помогнаха на испанката да изравни резултата. Сервисът на двукратната „мейджър“ шампионка обаче проработи тъкмо в точния момент и тя стигна до нов брейк, който след това затвърди за крайното 6-3, 7-5.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР