Citi Open, финалНик Кирьос – Йошихито Нишиока 6-4, 6-3Три години

...
Citi Open, финалНик Кирьос – Йошихито Нишиока 6-4, 6-3Три години
Коментари Харесай

Кирьос сломи и Нишиока и покори Вашингтон за втори път


Citi Open, край

Ник Кирьос – Йошихито Нишиока 6-4, 6-3

Три години след последната си купа на сингъл Ник Кирьос още веднъж ликува с трофей. Австралиецът победи Йошихито Нишиока на финала на ATP 500 шампионата във Вашингтон и завоюва седмата си купа в Тура, като преди днешния конфликт последният му успех датираше точно от Citi Open през 2019 година

Кирьос не загуби нито един сервис гейм през целия шампионат, отразявайки всички 10 брейкпойнта, пред които бе изправен, като в това време избави пет мачбола по пътя към финала. Турнирът във Вашингтон е и първият, който той печели повече от един път, като преди този момент победи в Акапулко, Бризбън, Токио, Атланта и Марсилия.

Кирьос бе много по-агресивен на сервис и направи повече двойни неточности (4-1), само че за сметка на това осъществя доста повече асове (12-3) и завоюва впечатляващите 88% от точките си на първи сервис (22/25). Австралиецът осъществя три от петте си точки за пробив (60%), до момента в който Нишиока не съумя да оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

Колоритният австралиец оправда ролята си на изявен любимец още в самото начало, като проби сервиса на съперника си в първия гейм, след което затвърди брейка за 2-0. Сервисът на австралиеца му позволяваше да управлява по-голямата част от разиграванията, като в това време офанзивите му от главната линия бяха доста по-прецизни спрямо предходния му дуел.

Нишиока имаше късмет да изравни резултата, само че пропусна брейкпойнт при 3-2. Японецът се стремеше към дълги разигравания, разчитайки на възможни неточности на Кирьос, само че той бързо се приспособява към този метод на игра и позволи доста малко грешки. Това разреши на международния №63 да запази преднината от два гейма и да завоюва първия сет с 6-4.

Вторият сет стартира тъкмо по този начин, както и първият – с ранен пробив и преднина от 2-0 за Кирьос. Австралиецът продължи да играе с доста експанзия и самочувствие, като с напредването на мача ставаше все по-ясно, че Нишиока доста мъчно ще откри метод да промени развоя на борбата. Японецът показва добра игра в отбранителен проект, само че в това време рядко успяваше да сложи финалиста от Уимбълдън под съществено напрежение.

Световният №96 избави два мачбола в деветия гейм, само че при третия му късмет да завърши мача Нишиока изпрати топката в мрежата при опит за офанзива с форхенд и по този метод Кирьос победи с 6-4, 6-3 след 1 час и 23 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР