ЧВК „Вагнер“ и Е.В. Пригожин не искат смяната на руския

...
ЧВК „Вагнер“ и Е.В. Пригожин не искат смяната на руския
Коментари Харесай

Пригожин: ЧВК „Вагнер“ не иска смяната на руския президент, не се обявяват срещу СВО

ЧВК „ Вагнер “ и Е.В. Пригожин не желаят промяната на съветския президент, написа преди минути в профила си в Телеграм ръководителят на групировката Евгений Пригожин.

" ЧВК „ Вагнер “ и Е.В. Пригожин НЕ се афишират срещу и НЕ приканват за промяната на Президента на Руската федерация, Органите на централната власт, Конституционният строй на РФ, Не се афишират против задачите и дилемите на СВО ", сподели той.

Срещу създателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин беше формирано наказателно дело по член 279 от Наказателния кодекс на Руската федерация за образуване на въоръжен протест след издание в канала му в Telegram на изказвания, че неговите елементи са били сякаш ударени от стачки и апели за последователи да се опълчват на военното управление на страната.

Министерството на защитата опроверга информацията за удара на съветските въоръжени сили по " тиловите лагери на ЧВК " Вагнер ".

Президентът на страната Владимир Путин направи телевизионно послание към жителите на Русия, персоналния състав на въоръжените сили на Руската федерация и чиновниците на реда, като назова протичащите събития удар с нож в гърба и означи, че ориста на Русия в този момент е се взема решение и това постанова хората да обединят всички сили.

ЧВК „ Вагнер “ упорства да ѝ бъде предадено управлението на Министерството на защитата на Русия, което, съгласно Пригожин, води Русия към военно проваляне на бойното поле и умишлено унижожава ЧВК „ Вагнер “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР