Чувството да си спортист на годината на Плевен е уникално.

...
Чувството да си спортист на годината на Плевен е уникално.
Коментари Харесай

Димитър Пенчев: Искам да се отдам на професионалния спорт

Чувството да си състезател на годината на Плевен е неповторимо. Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция Димитър Пенчев /кикбокс/, който бе избран за влиятелния приз на върха, дружно със Ивет Горанова /карате/.

Тази година за мен беше доста мощна и сполучлива, добави Пенчев. Участвал е в много надпревари и то резултатно. " Завоювах второ място на Световното състезание за мъже при дилетантите в Сараево, станах европейски първенец при експертите, балкански първенец също. Изпращам една доста добра година ", разяснява той.

Пенчев се състезава в клуб " Скорпион " в Плевен. Баща му Камен Пенчев е неговият треньор. Изцяло дължа всичките си триумфи на него, сподели Пенчев - наследник. " През 2020 година желая да взема присъединяване в Европейското състезание при дилетантите и Световното състезание при експертите, несъмнено да стана първи. Подготовката ще стартира от януари. Имаме планувани лагери в Украйна, в Беларус ", акцентира той.
Попитан за изискванията, при които тренира в Плевен, младият състезател разкри, че " в залата през лятото е доста топло, а през зимата - доста студено ".

" Но не се окайвам - упражнявам толкоз години и не се предавам, няма и да се предам. За да реализирам тези триумфи го приписвам на постоянството. Да си непрекъснат и пореден в нещата, които правиш е доста значимо - и това е най-основното за всеки състезател, който желае да реализира огромни резултати - би трябвало да отдаде дължимото време ", посочи Камен Пенчев - младши. Той уточни, че на ден тренира към четири часа в утринна подготовка, има и вечерна.

Това умножено по доста години - разправям се спорт повече от 12 години, добави Камен. Баща му - Камен Пенчев, е международен първенец при експертите на 67 кг, а в този момент е сполучлив треньор, един от най-хубавите у нас.

" Целта ми е да надмина неговите резултати. Искам да се развъртвам като професионален играч, да се отдам на професионалния спорт в бъдеще ", разкри задачите си синът пред кореспондент на Българска телеграфна агенция след церемонията, на която бе почетен с плакета " Спортист на годината на Плевен за 2019 година ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР