Чували ли сте за правилото на седемте? Според нови проучвания

...
Чували ли сте за правилото на седемте? Според нови проучвания
Коментари Харесай

Защо на служебните срещи трябва да присъстват най-много по 7 души

Чували ли сте за " правилото на седемте "? Според нови изследвания то може доста да увеличи продуктивността в една компания и да усъвършенства процеса на взимане на решения.

Става дума за това, че на всяка служебна среща или оперативка би трябвало да участват най-вече по седем души. Изследване, представено от Forbes, е открило, че това е съвършеният брой, с цел да:

- се съберат задоволително разнородни идеи;

- се сътвори ефикасна тактика по въпрос, засягащ доста хора;

- се вземе осведомено значимо решение или да се сложи подобаваща цел.

Когато на срещата има повече хора, и разсейващите фактори са повече, постоянно не се приказва всъщност или пък няма време всеки да се изкаже и да способства с експертизата си. Има и по-интровертни персони, които се тормозят да приказват пред огромна публика и биха се чувствали по-комфортно да приказват пред по-малко сътрудници.

За да сработят срещите със седемте участници обаче, би трябвало всеки да е в действителност концентриран и вложен в разискването. Нека хората да идват без телефоните си и всеки да получи най-малко по няколко минути да изрази мнението си.

Разбира се, в случай че началникът би трябвало да направи някакво значимо за всички известие, той би трябвало да събере целия екип. Но когато става въпрос за чертаене на проекти и взимане на решения, е по-добре съставът да е стеснен. Ще се изненадате какъв брой повече работа се отхвърля по този метод, декларират специалисти.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР