Чували ли сте за опасността от консумирането на прекалено много

...
Чували ли сте за опасността от консумирането на прекалено много
Коментари Харесай

Няколко идеи как да консумирате повече протеини всеки ден

Чували ли сте за заплахата от консумирането на прекомерно доста захар, сол, мазнини и модифицирани храни? Твърде доста от каквото и да е е рисково.

Никога обаче не сте чували за заплахата от прекаляването с протеини, нали? Това е по този начин, защото по-често експерти сигнализират, че консумираме прекомерно малко протеини.

Протеините играят значима роля и би трябвало да бъдат одобрявани всеки ден. Всъщност, всяка клетка в тялото ни съдържа протеин и той е значим за възобновяване на клетките и основаването на нови. Освен това протеините ни засищат.

Как да поправяме менюто си, тъй че да ни доставя задоволително протеини през целия ден? Не е мъчно.

Семена
Може да са дребни, само че съдържат основни хранителни субстанции, в това число протеини. Чиа, ленено семе, конопено семе. Поръсвайте ги върху салати, сандвичи, добавяйте ги в смутита.

Препоръчваме ви и слънчогледови семки. Те също са богати на протеини. Не забравяйте и за тиквените. В половин чаена чаша се съдържат към 20 грама.

Ядки
Превъзходни са, когато ги включим в някои от обичайните ястия, приготвяни вкъщи. Може да вършиме от ядки сосове за спагети, ядково масло или пък да ги добавяте в салата.

Пълнозърнести храни
Отдавайте желание на кафявия ориз, киноата, овесените ядки.

Леща и бобови култури
Отлична опция на протеина от скотски генезис. Включете ги по-често в менюто си.

Яйца и млечни артикули
Не залагайте единствено на пържени яйца. Използвайте ги варени за салати и разядки. Млечните артикули са наложителна част от менюто.

Протеин на прахуляк
Ако нямате опция да консумирате някоя от горните варианти, постоянно може да решите казуса и с протеин на прахуляк. Добавете го към смути или пък овесена каша.

При избора на подобен протеин, уверете се, че не съдържа прекомерно доста добавена захар. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР