Чували ли сте за най-новата съставка за грижа за кожата

...
Чували ли сте за най-новата съставка за грижа за кожата
Коментари Харесай

Ползи за кожата от сквалан: Заслужава ли внимание тази съставка за грижа за кожата?

Чували ли сте за най-новата съставна част за грижа за кожата – сквалан? Когато става въпрос за грижа за кожата, търсенето на ефикасни, естествени съставки е безпределно пътешестване.

Една такава суперзвезда в света на грижата за кожата е скваланът, въглеводород, получен от сквален, липид, който естествено се намира в нашата кожа.

Скваланът бързо печели самопризнание за забележителните си изгоди за възстановяване на здравето и външния тип на кожата.

реклама

В тази публикация ще навлезем в света на сквалана и ще проучим по какъв начин той може да революционизира вашата рутинна грижа за кожата.

Какво е сквалан?

Сигурно сте попадали на безчет съставки за грижа за кожата. Една съставна част, която завладя промишлеността за хубост със своята забележителна еластичност, е скваланът.

Скваланът е постоянна и наситена форма на сквален, която се създава от мастните жлези на нашата кожа.

С напредването на възрастта обаче производството на сквален понижава, което води до по-суха и по-малко еластична кожа.

За да се опълчи на това, скваланът се употребява в продуктите за грижа за кожата, като предлага необятен набор от преимущества за всички видове кожа.

Точно като всяка друга обещаваща съставна част за грижа за кожата, скваланът също е оставил отпечатък за себе си и по всички верни аргументи.

Това, което в миналото беше фешън дума, в този момент стана толкоз вездесъщо, че всички я обичат.

Хората постоянно бъркат сквалан със сквален, само че има дребна разлика сред двете. Докато скваленът е естествено потребен, той е податлив към окисление, което го прави по-малко съвършен за дълготрайна грижа за кожата.

Скваланът е по-стабилната, хидрогенирана форма на сквалена. Освен това стабилността на сквалана предлага доста преимущество във връзка с периода на валидност и успеваемостта.

И по този начин, какви са изгодите от сквалан за кожата, които накараха промишлеността за хубост да се влюби в него?

Какви са изгодите от сквалан за грижа за кожата?

реклама

Скваланът може да няма същата блестяща известност като някои други съставки, само че изгодите от него не са нищо друго с изключение на изключителни.

От утоляване на жаждата на кожата ви до битка с признаците на стареене, скваланът е кондензиран с голям брой изгоди за вашата кожа.

Основен артикул в корейската грижа за кожата, тази съставна част е предопределена да се концентрира върху обезпечаването на здрава кожна преграда и постигането на сияйна, млада кожа.

Скваланът е потвърдил своята успеваемост в доста области, от хидратация и анти-стареене до съгласуемост с необятен набор от видове кожа.

Ето изгодите от сквалан за кожата:

1. Овлажнява кожата

Благодарение на своите хидратиращи и антиоксидантни свойства, скваланът служи като лек овлажнител, който оставя кожата хидратирана.

Задържа влагата, предотвратявайки загубата на вода от кожата ви.

2. Хидратира кожата

Чувствате ли кожата си обезводнена? Търсите ли способи да дадете на кожата си натурален пласт отбрана? Опитайте сквалан!

Той служи като омекотител и натурален антиоксидант, което го прави доста търсена съставна част, като хидратира и пази кожата.

3. Намалява дразненето на кожата

Това, което прави тази чудна съставна част неповторима, е нейната биосъвместимост – тя прилича естествения себум на вашата кожа, което води до по-добро асимилиране и по-малко раздразнения.

4. Добър за кожа, склонна към акне

Въпреки че сквалана не е целево средство за лекуване на акне, неговият некомедогенен темперамент значи, че няма да запуши порите ви, което го прави подобаващ и за мазна кожа и склонна към акне.

реклама

Неговата лека и немазна текстура го прави подобаващ за всички видове кожа. Помага за балансиране на производството на мазнини, като в същото време поддържа кожата овлажнена.

5. Подобрява кожната преграда

Скваланът укрепва хидролипидната преграда на кожата, като я защищава от агресори на околната среда като замърсяване и UV радиация.

Силната кожна преграда е жизненоважна за поддържане на кожата ви хидратирана и попречване на раздразнение.

6. Свойства срещу стареене

Скваланът има мощни свойства срещу стареене. Помага за понижаване появяването на фини линии и бръчки.

Стимулира производството на колаген, което поддържа кожата стегната и млада.

7. Естествен антиоксидант

Скваланът е натурален антиоксидант, защищава кожата ви от свободни радикали и оксидативен стрес.

Тази отбрана способства за по-равномерен загар на кожата и възстановяване на тена.

8. Успокоява раздразнението

Ако имате сензитивна или раздразнена кожа, скваланът може да предложи облекчение.

Известен е със своите успокояващи и противовъзпалителни свойства. Скваланът може да понижи зачервяването и да успокои положения като екзема или псориазис.

9. Гъвкав и съчетаем

Скваланът е съчетаем с разнообразни съставки за грижа за кожата, което го прави скъпо допълнение към вашата рутина.

Можете да го употребявате в композиция със серуми, овлажнители и слънцезащитни артикули.

Кое е най-хубавото време за приложимост на сквалан?

Можете да употребявате сквалан когато и да е, защото той работи вълшебен както заран, по този начин и вечер.

Когато го интегрирате в по-обширна рутинна грижа за кожата, би трябвало да прилагате серуми на водна основа, преди да употребявате по-плътни кремове или слънцезащитни артикули.

В взаимозависимост от потребностите на вашата кожа, можете да го употребявате всекидневно или няколко пъти седмично, с цел да се възползвате от преимуществата му.

Има ли странични резултати на сквалан?

Скваланът като цяло е безвреден за множеството видове кожа, само че специалисти споделят, че би трябвало да внимавате, в случай че имате характерни алергии.

Някои хора могат да бъдат алергични към доста растителни източници, като маслини. Препоръчително е да го избягвате или да се консултирате с кожен лекар за персонализиран проект.

Също по този начин, постоянно би трябвало да вършиме тест за алергия, с цел да изключите всевъзможни затруднения.

Как да включите сквалан в рутинната си грижа за кожата?

  • Серум със сквалан: Серум на основата на сквалан може да се приложи преди вашия овлажнител. Той дейно задържа влагата и предизвиква лъчезарен загар.
  • Овлажнител със сквалан: Изберете овлажнител, който включва сквалан като основна съставна част. Предлага хидратация и работи като защитна преграда.
  • Масло от сквалан: Чистото масло от сквалан може да се ползва непосредствено върху кожата или да се смесва с други артикули. Това е отличен избор за целеустремено лекуване.
  • Слънцезащитен крем със сквалан: Потърсете слънцезащитни артикули, които съдържат сквалан за спомагателна отбрана на кожата против нездравословните UV лъчи.

Ползите от сквалан за кожата – Обобщение

Скваланът е драгоценен камък за грижа за кожата, който е получил самопризнание за многостранните си преимущества.

Независимо дали търсите хидратация, свойства срещу стареене или облекчение за сензитивна кожа, скваланът може да бъде скъпо допълнение към ежедневната ви рутинна грижа за кожата.

Възползвайте се от силата на сквалана и изпитайте трансформацията на кожата си в крепко, сияещо и младо платно.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР