Чували ли сте за Geneshift? Разбира се, че не сте.

...
Чували ли сте за Geneshift? Разбира се, че не сте.
Коментари Харесай

Ето как никому неизвестна игра изведнъж стана десетото най-играно заглавие в историята на Steam

Чували ли сте за Geneshift? Разбира се, че не сте. Тя бе точица на гейм радара до оня ден, когато внезапно се преврна в една от най-играните игри в Steam. Изобщо.
Geneshift записа 213 183 едновременни играчи – нарастване с 9000 %. Това я подреди на четвърто място в настоящата ранглиста на Steam Charts, незабавно след PUBG, Dota 2 и CS: Go. В цялата история на платформата пък играта стана десета дружно с имена като Grand Theft Auto 5, Monster Hunter World и Fallout 4.

А през днешния ден Geneshift още веднъж изчезна.

Историята на играта стартира през 2017 година и тя е основана от един разработчик, прочут просто като Бен. Никой не я вижда, до момента в който неотдавна той поства в Reddit, че ще я направи безвъзмездна за изиграването на една гигантска кралска борба за 48 часа. Социалната мрежа полудя по концепцията, изключително откакто научи, че играейки Geneshift, хората могат да печелят Steam Trading Cards, каквито нормално не се дават в безвъзмездни заглавия.

В резултат цяла навалица от геймъри и много повече ботове нападна сървърите и сложи върха. А по-късно Valve се намеси.

Компанията спря печеленето на карти и анулира към този момент раздадените. Това пък провокира поредност от отрицателни мнения.

„Промяната не зависеше от мен. Аз желаех картите да останат. Въпреки това, беше много шантаво и не мога да допускам по какъв начин една инцидентна инди игра в този момент държи върха за десетото най-играно заглавие в историята на Steam“, споделя Бен.

Шантаво , в действителност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР