Чуждите инвеститори остават разтревожени за върховенството на правото в България,

...
Чуждите инвеститори остават разтревожени за върховенството на правото в България,
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ: Инвеститорите са притеснени за върховенството на закона

Чуждите вложители остават разтревожени за върховенството на правото в България, съобщи американският дипломат у нас Херо Мустафа по време на бизнес конгрес с присъединяване на представители на Американската комерсиална камара в България.

" Международните вложители оставят разтревожени за върховенството на закона тук, а това е доста значимо за бизнеса. Говорим за мъчно приемане на нужните разрешителни, непредсказуемост заради честите законодателни промени. Освен това трудовото законодателство в остараяло, а регулаторната среда в България в доста области се характеризира със трудност и липса на бистрота ", означи Херо Мустафа.

Тя изясни още, че са основни за бъдещето на България вложенията в диверсификация на енергийния микс. Трябва да се изберат западни решения - съдействие в нуклеарната енергетика. Планирали сме семинар за дребните нуклеарни модули, сподели Мустафа.

Тя уточни още, че е предоставено изследване за реализиране на модернизацията на " Топлофикация София ". Съединени американски щати предоставиха 1 млн. $ за рационализация на столичното топлофикационно сдружение, добави още тя. Оказва се, че въпреки множеството хора да считат, че България изнася главно агрокултури към Съединени американски щати, то в действителност експортът ни включва електроника и компютри. Според дипломат Мустафа това се дължи на извънредно добре развития IT бранш у нас.

" Ако разгледаме последните търговски данни за интервала януари - септември 2021 година, ще видим съвсем 25% растеж по отношение на същия интервал на предходната година ", акцентира тя, като добави, че България последователно стартира да се възвръща след пандемията.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР