Чужди служби разполагат с информация за заплаха срещу журналиста Атанас

...
Чужди служби разполагат с информация за заплаха срещу журналиста Атанас
Коментари Харесай

Лице от чуждо правителство информирало Чобанов, че в България е заплашен животът му

Чужди служби разполагат с информация за опасност против журналиста Атанас Чобанов от BIRD.bg. Тя гласяла, че е допустима физическа кавга с него на територията на България.

Пред Euroactiv.bg и Mediapool Чобанов споделя, че в петък в 12:05 получил позвъняване от публично лице от непознато държавно управление, че е под непосредствена опасност и те са длъжни по закон да го уведомят.

„ Заплахата е местна за България, само че аз сега съм в чужбина. Уведомих незабавно българските служби, които бяха в незнание. До момента нямам никакво публично удостоверение, че нещо се подхваща по този случай. Последната ми работа е обвързвана с Пеевски и лобистки контракти на негови проксита с Тони Подеста. За мен е ясно, че поръчката идва от първия ред в Народното събрание. Въпросът е какво прави новата власт, с цел да ни извади от позорното 111 място по медийна независимост “, разяснява Чобанов.

Новината идва часове, откакто общински консултант също разгласи, че е евентуална цел. Борис Бонев заяви, че е получил достоверна информация от българските служби за непосредствена опасност за живота му.

„ Информацията е доказана и от задгранични партньорски служби. Вече съм дал подробни показания пред способените органи за евентуалните аргументи за заканите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински консултант и на активността на „ Спаси София “, написа Бонев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР