Чуждестранните спортисти, фермери и изследователи ще могат да работят в

...
Чуждестранните спортисти, фермери и изследователи ще могат да работят в
Коментари Харесай

Добри новини за чужденците в Турция, отишли да работят

Чуждестранните спортисти, фермери и откриватели ще могат да работят в Турция за избран интервал, без да е належащо да получават позволение за работа, разгласи Министерството на труда и общественото обезпечаване.

Наредбата за заетостта, целяща да улесни чужденците да работят в Турция без позволение за работа, влезе в действие.

Чужденците, които ще работят в сезонно земеделие и отглеждане на животни, ще се възползват от освобождение до шест месеца, а задграничните спортисти ще могат да извършват специалностите си до края на трудовите си контракти.

Чужденците, които образоват в университети, обществени институции и организации за научни проучвания или за повишение на знанията и опита си, ще имат двегодишно освобождение, лимитирано до интервала на образованието.

Тези, които стажуват по стратегии за продан на студенти, ще могат да работят до четири месеца, като този период е стеснен до един месец за чужденците, които ще работят в границите на научна, културна и художествена активност.

Чуждестранни жители, назначени за стратегии или планове, изпълнявани в границите на стратегиите за финансово съдействие сред Турция и Европейския съюз, също ще могат да се възползват от регламента по време на своите отговорности.

Хората, които обитават в чужбина и са оповестени от министерствата на вътрешните работи или външните работи, че имат турски генезис, ще могат да работят в Турция до три месеца без позволение.

Хората, които ще работят на панаири и циркове, които работят отвън границите на сертифицирани туристически предприятия, ще се възползват от освобождението за интервал до шест месеца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР