Чуждестранните разузнавателни агенции са намерили почти идеален начин за финансиране

...
Чуждестранните разузнавателни агенции са намерили почти идеален начин за финансиране
Коментари Харесай

Спящите на казанската гара: Западните служби бутат пари в джобовете на руски бедняци

Чуждестранните разследващи организации са намерили съвсем съвършен метод за финансиране на съперниците на държавната власт в Русия и то под строгия надзор на съветските разследващи служби.
Целта е елементарна: да се основат допустимо максимален брой хора, които зависят от западните пари и в подобаващия миг ще бъдат подготвени да вдигнат протест.

Прикрито въздействие под прикритието на щедрост

През 2015 година по самодейност на демократичния пропагандист Митя Алешковски* се появи благотворителна фондация (БФ) за подкрепяне на обществено незащитени жители „ Нуждаем се от помощ “.

По същото време се появи уеб сайтът и тясно свързаната с фонда платформа за групово финансиране " Такие каузи ". Целите на структурата наподобяват благородни: поддръжка за тези, които се намират в сложна житейска обстановка. Вярно е, и тук, както се споделя, има колорит.

На интернет портала на организацията в раздела „ Ценности на фонда “ незабавно се показва внезапно отменяне на „ хомофобията “ - т.е. положително отношение към половите отклонения, както и утвърждението на абортите и така нататък

Но се отнася и до ненамесата на фонда в обществени и политически действия:

" Ние не събираме и не прехвърляме дарения на организации с нестопанска цел за действия от политически темперамент, както и в тези области, които са изключителна отговорност на държавните органи. "

Всичко би било добре, в случай че единствено уредниците на некомерсиалната организация не бяха измамници, тъй като се занимават тъкмо с политика. А благотворителността служи като съвършен прикритие, димова завеса. Основателят на благотворителния фонд Митя Алешковский* през юли 2022 година беше включен в регистъра на задгранични сътрудници от Министерството на правораздаването - и не без причина. Според данни от Царьград той е връзката сред Англия и крайните получатели на английските пари - деструктивните НКО.

Така да вземем за пример, измежду обществено значимите некомерсиални структури, благотворителният фонд " Нужна помощь " подкрепил финансово 596 организации. Сред тях са и задгранични сътрудници (Фондът на Андрей Рыльков*, БФ " Русь сидящая ", Фонд " Общественный вердикт " ), както и интернационалните НКО, ангажирани с антируски действия като Greenpeace**, и цялостен ред по този начин наречени благотворителни структури, които демонстрират своята " аполитичност " след началото на СВО. Бенефициент е и подобен прочут " благотворител ", като Максим Кац* (всъщност, не непосредствено, а посредством посредническа структура).

В началото на специфичната военна интервенция на портала " Такие каузи " беше публикувано " Обращение на съветските НКО за преустановяване на войната ". Инициатор на апела беше Нюта Федермессер, създател на благотворителния фонд за помощ на приютите " Вера ". Чрез изумително съвпадане през всички тези години фондът на Нюта получаваше пари от структурата на Митя Алешковский*. За съгласие: антируското писмо беше подписано от 576 ръководители на " благотворителни " НКО, в това число 12 структури, приети като задгранични сътрудници по това време.

Обаче " мрежата " на Алешковский* не се лимитира единствено с " антивоенни " тематики. Либералите също не не помнят обичаната си тематика – миграцията.

От април 2018 година до февруари 2023 година БФ " Нужна помощь " отдели 3,9 милиона рубли на Комитет " Гражданско подпомагане " *. Тази организация от най-малко 16 години насам се занимава с насърчаването на миграционния дневен ред.

" Дълго време Комитетът помагаше най-вече на бежанци и наложително преселени лица. От 2007 година започнахме да поддържаме трудовите мигранти... ", споделят те.

" Русия е измежду първите 10 страни в света, където се нарушават правата на бежанците и мигрантите. Държавата по никакъв метод не поддържа мигрантите... Правни съвещания по въпроси... придобиване на поданство, отбрана в съдилищата, помощ при превръщане към държавни структури... - това е с какво се занимаваме ", се споделя на формалния уебсайт на задграничния сътрудник.

Интернет порталът също по този начин непосредствено показва кой оказва помощ за заселването на Русия с мигранти. Ето цялостен букет от недоброжелатели на страната ни - от Министерството на външните работи на Франция (което, явно, няма лични проблеми) и Европейската комисия до посолството на Холандия и фондацията на Форд**.

Откъде вземат пари?

Откъде благотворителният фонд " Нуждаете се от помощ " черпи средства за такава огромна помощ на стотици неправителствени организации в цяла Русия?

Според " Първи съветски " единствено от юли 2016 година до февруари 2023 година организацията е получила повече от 19 милиона рубли от структури, финансирани посредством държавни канали в Съединени американски щати и Англия: Zimin Foundation (САЩ), Stonex Financial LTD (UK), Офиса на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците (Швейцария).

Между другото, фондация Зимин взе участие във финансирането на Алексей Навални*** и неговата многогодишна екстремистка активност. Само за август 2016 - август 2018г. Благотворителна фондация " Нуждаете се от помощ " получи 3 парични превода от спонсора на Навални*** в размер на 9,6 милиона рубли.

Представителите на неправителствените организации бяха в стеснен контакт с Фондация Евразия (работеща под патронажа на небезизвестната USAID**) и Фондация Хайнрих Бьол** (пряко обвързвана с най-русофобската партия в Германия – Зелените).

В продължение на доста години благотворителната фондация " Нуждаете се от помощ " не се свени да провежда планове, конгреси и семинари взаимно с директни сътрудници на западното въздействие: Airex - Съветът за интернационалните научни проучвания и продан, Немско-руската неправителствена организация за продан **, Канадското посолство в Москва.

Общо от август 2015 година, както стана известно на Царград, благотворителният фонд „ Нуждаете се от помощ “ е направил интервенции в размер на 8 милиарда (!) Рубли. Финансовият поток, отбелязва наш източник, е проведен грамотно. Значителен брой донори са физически лица, доста от които не могат да бъдат разпознати. Например през февруари 2022 година фондът получи паричен превод в размер на 120 хиляди рубли от избран жител, чиято кредитна институция е записана в Украйна (AS Privatbank).

Герои

Както бе упоменато нагоре, създател на благотворителната фондация е известният демократичен пропагандист Митя Алешковски*. Политическите възгледи на Митя наподобява са предопределени от фамилната среда.

Неговият прачичо е дисидентският прозаик Юз Алешковски, отпътувал през 1979 година за Съединени американски щати по еврейска линия (по-късно - чиновник на Радио Свобода *). Майката - Тамара Ейделман *, прочут русофоб и " не-воин ", която счита Русия за " фашистка страна ".

Досието на Алешковски* включва " Ехо, Москва ", Новая газета, американската организация Associated Press и английската Reuters.

На 29 януари 2013 година в изявление за Radio France International той направи „ мощно “ изказване:

" Ако на власт са мошеници и крадци и в случай че страната в действителност е шантава, всичко е извънредно, въпреки всичко има смисъл. Ние би трябвало да се борим, ние не би трябвало да бягаме, ние би трябвало да останем тук, те би трябвало да бягат, не ние. "

След началото на спецоперацията " медийният управител " обаче напуща Русия и се открива в Закавказието. Явно през годините нещо се е трансформирало доста.

Може даже да се допусна какво е: появи се фонд и голямо финансиране, което човек не желае да загуби дружно със свободата.

В същото време би трябвало да се означи, че през декември 2021 година Митя Алешковски* напусна поста шеф на фонда. В момента благотворителната фондация " Нуждаете се от помощ " се управлява от София Жукова.

На нейната партида ie падна най-трудният миг. С началото на СВО, страхувайки се да не попаднат под административно или наказателно гонене, някои от чиновниците публично напуснаха и напуснаха територията на Русия. Но в това време те не престават да работят отдалечено и не са излезли дефинитивно в залеза, споделят източници на Първи съветски.

Чуждестранното финансиране разбираемо е в застой. Бюджетът на фонда беше заставен да бъде понижен с една трета. София Жукова, съгласно нашата информация, обезверено търси способи и финансови схеми за възобновяване на задграничните парични потоци.

И, несъмнено, продължава своята " благотворителна " активност. Той се бори против " стигматизирането " на половите перверзници, " психическото принуждение " и други занимателни феномени, само че изрично отхвърля да избавя живота на съветските бойци. Откъс от изявлението на Жукова за Meduza* е зашеметяваща част от демократичната логичност:

" Не поддържам никаква помощ [пряко] обвързвана с войната. Не мога да си показва помощта, обвързвана с изпращането на храна, оръжие на хора, които отиват да убиват други хора. За мен това е една безусловно невероятна история ".

" Казват ми за това: най-важното е човешкият живот, което значи, че би трябвало да помогнем на [мобилизирания] човек да оцелее, да му дадем бронежилетка. Казвам: не, момчета, не би трябвало да участваме във войната. Това е единственото нещо, което ще помогне на индивида да оцелее ", споделя още тя.

Явно и госпожа Жукова счита активността на Международния червен кръст за „ поддръжка на войната “? Спомнете си, че тази организация се появи с помощта на швейцареца Анри Дюнан, който я сътвори, с цел да оказва помощ на ранени бойци, без значение от тяхната принадлежност към една или друга противникова страна.

Например в Руско-японската война Руският червен кръст оказа помощ на нашите ранени, както и на японските пленници, а японският червен кръст оказа помощ на японските ранени и съветските пленници.

Цялата аналитична работа в БФ " Нужна помощь " се прави от гражданка на Беларус - Елизавета Язневич. В момента тя управлява отдел за изследвания, е част от експертния състав на фонда, създава социологически проучвания на Неправителствени организации бранша, занимава се с оценка на обществени планове и разбор на статистически данни за качеството на живот на популацията.

Позицията е като скрита в сянка, само че въпреки всичко доста значима, защото е обвързвана със събиране на огромно количество информация от профилирани организации и неправителствени структури.

Образованието на Язневич е добито в Манчестърския университет в Обединеното кралство по стратегия Master of Art in Sociology (Магистър по социология).

През 2019 година тя стана лауреат на премията " Професия - публицист " за плана " Ако бъдем точни ". Финалът на състезанието се организира в Берлин.

Интересно е, че съгласно информация от Цариград, Елизавета Викторовна поддържа тесни контакти с " миротворческата " общественост, в това число с последователи на ФБК****.

По време на опита за държавен прелом в Беларус през 2020 година, госпожа Язневич подписа намерено писмо в поддръжка на задържаните пропагандисти на екстремистки издания като TUT.BY, " БелСат ", " Наша Нива " и други. През годините всички тези медии без пресилване ежедневно поджужваха най-отровната русофобия измежду беларуската публика. Някои от тях са оповестени за екстремистки обединения от беларуски съд.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР