Чуждестранните банки започнаха да отказват да предоставят услуги на руските

...
Чуждестранните банки започнаха да отказват да предоставят услуги на руските
Коментари Харесай

Руските IT компании с наложени украински санкции започнаха да получават откази в чуждестранните банки

Чуждестранните банки започнаха да отхвърлят да дават услуги на съветските ИТ-компании, наранени от украинските наказания. Според „ Ведомости “ руснаците, попаднали под глобите на Киев, също са се сблъскали с проблеми: на тях са почнали да отхвърлят да откриват сметки в Армения и Турция. За огромните банки, които желаят да сведат до най-малко рисковете, няма значение глобите на коя страна са наложени на даден клиент, настояват специалисти

Големите задгранични банки започнаха да отхвърлят да правят даже транзакциите на съветските IT компании, наранени от глобите на Украйна. Руските медии цитират недоволствата на разнообразни съветски компании от сферата на осведомителните технологии, както и недоволства от елементарни консуматори.

По съответно, основаната в Хонконг банка HSBC е отказала да позволи на огромна съветска IT компания да прави каквито и да било заплащания към собствен задграничен сътрудник, базирайки се на решението на украинския Съвет за национална сигурност и защита, оповестено в базата данни Dow Jones Compliance.

С сходни проблеми се се сблъскват и други съветски IT компании, в това число ИТ интеграторът Крок и дистрибуторът на разнообразна електроника OCS Distribution, само че при тях са блокирани транзакциите в другите задгранични кредитни институции.

Ограниченията на Киев засегнаха и физическите лица: по този начин да вземем за пример на тях им бе отказано да откриват банкови сметки в Армения и Турция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР