Чужденци ще могат да поръчват платени персонализирани послания съм руската

...
Чужденци ще могат да поръчват платени персонализирани послания съм руската
Коментари Харесай

СМС с ракета. Украински фонд приема поръчки за персонализирано съобщение към окупатора върху боеприпаси -

Чужденци ще могат да поръчват платени персонализирани послания съм съветската войска, нейните командири и политически водачи върху корпуса на ракети, снаряди и мини, които украинските бойци употребяват срещу окупатора. Получените по този метод средства ще бъдат излъчени на украинската войска. За необикновената опция за връзка с съветската войска заяви на брифинг в петък шефът на фонд „ Върни се жив “ Тарас Чмут, представен от полската телеграфна организация ПАП.

Поръчителите ще могат да заявят текст на надписа, който ще бъде нанесен върху корпуса и да изберат вида въоръжение, типа на ракетата или различен арсенал. Украинските военни ще нанесат надписа върху корпуса на ракетата и ще снимат фотоотчет за свършената работа. Така всеки искащ би могъл " да изстреля " персонализирана ракета против съветската армия-агресор.

„ За доста хора по целия свят тази война е персонална фамилна история. Чрез доброволци в този момент те ще могат да оказват помощ на нашите въоръжени сили и да отмъстят за нанесените им загуби. Всички средства ще бъдат предадени за потребностите на армията – за свързочна техника, за ново въоръжение. “ – добави Чмут.

Експертът от Украински боен портал Олександър Архат счита, че планът ще помогне още по-ефективно да се громи врага, а и даде на приятелите на Украйна зад граница да почувстват, че те също се борят с тоталитарния режим.

И до момента имаше надписи на непознати езици, да вземем за пример на полски - „ Za Katyń “ (За Катин), на чешки „ Za střílené Pražské jaro “ (За разстрела на Пражката пролет), или на холандски „ Wraak voor “ MH-17 (Мъст за MH-17). Все отново Чмут прецизира, че цялостна независимост върху текстовете няма да има – ще се преценят от модератор.

Тарас Николаевич Чмут е украински боен анализатор, сержант от запаса на украинската морска пехота и доброволец. Ръководител е на фонда „ Върни се жив “, един от най-мощните публични фондове за подкрепяне на украинската войска.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР