Чужда държава е извършила последната кибератака срещу външното министерство на

...
Чужда държава е извършила последната кибератака срещу външното министерство на
Коментари Харесай

Чужда държава е извършила кибератака срещу чешкото външно министерство

Чужда страна е направила последната хакерска атака против външното министерство на Чехия, разгласи през днешния ден комисия към чешкия Сенат, съобщи Ройтерс.

Членовете на горната камара на Народното събрание в Прага не назоваха името на страната и не оповестиха детайлности. Всекидневникът "Деник Ен " (Denik N) писа, че офанзивата против външното министерство е била през юни, само че не са били извлечени поверителни данни. Позовавайки се на три източника, вестникът твърди, че нападението е дело на Русия.

В изказване сенатската комисия по външни работи, защита и сигурност прикани държавното управление да обърне съществено внимание на кибернетичната сигурност. В изказването, поместено на уеб страницата на Сената, комисията се базира на информация от чешката Национална работа за кибернетична и осведомителна сигурност.

Засега няма коментар от тази работа, нито от представител на външното министерство, означи Ройтерс.

Агенцията напомни, че в в годишния си отчет, огласен през декември м.г., чешкото контраразузнаване установи, че съветски разследващи организации стоят зад хакерската атака против външното министерство на Чехия през 2017 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР