Чух изказването за рублите - че обявените за неприятелски държави

...
Чух изказването за рублите - че обявените за неприятелски държави
Коментари Харесай

Ако не внасяме газ от Русия, това ще съсипе българската икономика, смята Нинова

" Чух изявлението за рублите - че оповестените за вражески страни на Русия би трябвало да купуват газ в тяхна валута. Имам уверението на министрите на енергетиката и на финансите, че това е допустимо. Няма да спрат доставките на газ. Ще намерим рубли ". Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова.

" България сега не е подготвена за различни доставки, тъй че би трябвало да продължим да внасяме газ от Русия. Не можем да кажем, че няма да внасяме газ от Русия, тъй като това ще съсипе българската стопанска система, ще оскъпи живота на българите. Народът не може да поеме повече тежести ", безапелационна бе тя.

Нинова разяснява и обстановката с Бойко Борисов, прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. " Нашата оценка за ръководството на Борисов е поредна. Знаете 5 години какви борби сме водили против корупцията на това ръководство и това няма да се промени. Това беше едно от най-корумпираните ръководства на България. Внасяли сме сигнали, вотове на доверие, мачкали са ни, какво ли не за тези пет години. Ние достоверно сме определили този модел на ръководство като задкулисие, паралелна страна и 10 милиарда лв. обири годишно. Въпросът оттук насетне е юридическата страна - методът, по който това се потвърждава и се прави. Озадачаващи са последните събития от седмицата. Например, в случай че е вярна информацията да се образува стремително досъдебно произвеждане против Асен Василев, защото е показал името на една от компаниите като вероятно със подозрения за корупция. Има толкоз мотиви да се образуват досъдебни производства за същинска корупция, да се стигне до съд и присъда. Само преди седмица внесохме 400 страници в прокуратурата за злоупотреби, които разкрихме в министерството на стопанската система. За Експо Дубай става дума ", разкри тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР