Чудя се какво ли значи, когато някой ти каже, че

...
Чудя се какво ли значи, когато някой ти каже, че
Коментари Харесай

Ако наистина „няма зор“ за хартиените бюлетини, защо до посред нощ се потят в заседания да ги върнат?

Чудя се какво ли значи, когато някой ти каже, че „ нямали напън “ за хартиената бюлетина да се била прибирала, а в това време същите тия депутати, дето нямали напън, се потят до измежду нощ в съвещание и разногласия, с цел да гласоподават връщането. А през останалото време, като навити латерни, да повтарят мантрите за връщане?

Чудя се какво ли целят хората, които споделят неща като „ вълшебни флашки “ и изясняват, че някой „ имал кодовете в джоба “? Да покажат, че са механически по-неграмотни от бабичките на Женски пазар ли? Или че имат вяра в това, че българският народ е толкоз елементарен, че ще им повярва? Или и двете?

Чудя се какво целят, когато кажат, че Киро и Асен били отговорни за това, че Лукойл не заплаща налози в България? Лукойл са в България от 1999 година От 2007 година не заплащат налози. Чудя се, в случай че (това е очевидно) нямат позор от това, че лъжат, нямат ли позор, че лъжат толкоз нескопосано и хората ще ги помислят за тъпи? Чудя се не ги ли е боязън, че почитателите им, видели нескопосаната неистина, ще прогледнат и ще схванат, че и за другите неща са ги лъгали? Или, както малко нагоре написах: имат вяра в това, че българският народ е толкоз елементарен, че ще им повярва?

Чудя се дали няма да се сетят, че да използваш лафчета като „ Харвардския кръжок “ демонстрира, че си обикновен инфантил, който просто няма какво друго да каже и се пробва да ги омаскари по детски, с цел да ги победи… тъй като други доводи просто няма?

Чудя се какъв брой още пъти би трябвало едни и същи пионки и сивите им кардинли да разиграят безусловно един и същи сюжет, че да се усетят хората, че ги вършат на маймуни?

Чудя се до каква степен стига алчността на всякакви някогашни и сегашни, които сякаш бяха врагове, а през днешния ден си назначават „ наш‘те хора “ един на различен по постове? Безгранична ли е? Има ли степен, в която са се наяли към този момент, или ще плюскат до спукване и до гроб? 

Чудя се дали ще се сетят хората, че на доскоро вдигалият ръка военачалник, дето викаше „ Мутри вън! “, през днешния ден тъкмо неговото държавно управление назначава на старите им постове хората на тия, дето наричаше „ мутри “? Чудя се по какъв начин пропущат нещо толкоз явно. Чудя се и друго… в случай че прогледнат за истината, какво от това? Ще създадат ли нещо или ще вдигнат плещи: „ Тука е по този начин “…?

Чудя се по кое време ще се сетят циркаджиите да спрат да споделят, че водачът на обръчите е избавител на българските турци? Един някогашен сътрудник на репресивния уред Държавна сигурност.  Чудя се по кое време ще спрат да споделят, че се е борил за българските турци… същите турци, чийто майки разплака репресивният уред, за който е работил. 

Чудя се по кое време ще престанат да се вършат на ощипани за Шенген и ще загреят, че до момента в който руснаците (през Лукойл) имат неконтролирано пристанище у нас, Шенген ще е през крив макарон? За какво им е на европейците в Шенген страна, през която сътрудници и убийци могат да идват свободно с транспортен съд и оттова безотговорно да минават граници? И няма съвсем нищо общо с бежанците и мигрантите, а с руснаците. Бежанците и мигрантите идват чак СЛЕД това в листата с проблемите.

Чудя се по кое време някой гласоподавател верноподански ще се плесне по челото, че проблем с имигрантите и бежанците е имало и през тези заветни 12 години, които му пробутват като „ златни години “ (нищо, че сякаш би трябвало да си спомня, че е мизерствал през тях)? Дали ще се сети, че в случай че не е имало проблем, не са щели да строят ограда? Дали ще се сети, че на медиите просто им е било неразрешено да пишат за тези проблеми? 

Чудя се какво ли значи, когато някой постави неимоверни старания да ти втълпи през персоналните си медии и канали да не гласуваш, тъй като „ нямало смисъл “, а след това хвърли кански старания да поддържа смяна в гласуването, с цел да се подсигури, че и да гласуваш, към този момент в действителност няма да има смисъл, тъй като ще ти подменят вота? Нали споделят: в случай че изборите в действителност променяха нещо, щяха да ги забранят… Не ви ли наподобява това, което вършат сега, на опит да забранят изборите и да ги подменят с лесните за манипулиране хартиени бюлетини?

Значи изборите въпреки всичко им били значими?

Значи им „ било напън “ въпреки всичко? 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР