Чудовищното земетресение в Турция може да е причинено от нов

...
Чудовищното земетресение в Турция може да е причинено от нов
Коментари Харесай

Как възникнаха слуховете за страшното оръжие, поразило турците от космоса

Чудовищното земетресение в Турция може да е породено от нов вид оръжие, което се изстрелва от орбита и „ прониква до 5 км надълбоко в земята - мощ, която идва от космоса, и нямате късмет да я видите или да се отбраните. " Това е дословен откъс от тирада не на кого да е, а на шефа на турската галактическа организация. Наистина ли е правилно?

Ръководителят на Турската галактическа организация (Turkiye Uzay Ajansi) Сердар Хюсеин Йълдъръм приказва за съществуването на галактически оръжия, способни да провокират трусове. Във връзка с последните мощни трусове в Турция и Сирия, това видео стана извънредно известно.

Стълбове от космоса

Във видео, което стана необятно публикувано в Интернет, турският чиновник споделя, че някакъв тип спътници модел “Уориър ” работят в орбита, които могат да изпращат десетметрови пръти от титаниева сплав до всяка точка на света. Тези пръти без спомагателни мотори, единствено с помощта на кинетичната сила, могат да обхванат пет километра надълбоко в Земята, причинявайки земетресение с магнитуд 7-8 по Рихтер.

Буквалният откъс от видеото е:

„ Метални пръти. В пръта няма нищо, няма експлозиви, нищо, само че това е железен кол, изработен от твърда титанова сплав. Слагат ги в спътник. Определено количество. И тогава те се прицелват и изстрелват към Земята. Това е като прът, изострен връх. Веднага щом падне на земята, той прониква до 5 км надълбоко в земята. Това се случва доста бързо и основава земетресение с магнитуд 7-8. В резултат на удара всичко там, ще бъде унищожено. Сила, която идва от космоса, и няма късмет да я видите, да я спрете или да се отбраните. ”

Определено звучи в действителност страховито. И най-много описаното оръжие е сходно на показаното в сюжета от фантастичния екшън филм „ Изгрева на кобрата " от 2013 година Във кино лентата обаче не се приказва за опцията кинетичният потрес да проникне на пет километра, а че благодарение на пръта епично да унищожат центъра на Лондон.

Нима турският чиновник е прав и такива оръжия в действителност съществуват? Какво пречи да се основат кинетични ударни единици и да ги пускат от космоса?

Кинетични оръжия

Всъщност концепцията за основаване на такова оръжие наподобява доста елементарна и разумна. Пускаме аеродинамичен обект от космоса, той се форсира по пътя си към Земята и с помощта на кинетичната сила я удря. Първата галактическа скорост е 7910 метра в секунда, не е ли задоволително?

Проблемът е, че тук влиза в деяние по този начин нареченото аеродинамично нагряване и търкане в плътните пластове на атмосферата. Въздухът към нашата планета работи като тип щит, изгаряйки и забавяйки обекти, които биха могли да паднат върху планетата.

Тоест обект, падащ на Земята, с цел да оцелее до конфликт с повърхността, би трябвало да е корав, допустимо най-плътен и задоволително огромен. От опита на излизащите от орбита галактически станции знаем, че те се разпадат на части, изгарят и отломките, достигнали земята, падайки, като предписание, предизвикват не доста повече вреди, в сравнение с когато бъдат изпуснати от аероплан.

Подобно е ситуацията и с галактическите кораби. На мястото на рухване на галактически кораби или излизащи от орбита товарни модули “Прогрес ” постоянно се откриват обособени обекти, изключително заоблени резервоари. Те елементарно се стопират в атмосферата и падат на земята на практика невредими.

Освен това въобще не е ясно какво ще накара тези падащи детайли да обхванат толкоз надълбоко в Земята. Още през 40-те години на предишния век е прегледан разновидността за основаване на сеизмични бомби, които е планувано да падат от огромна височина, да се ускорят до свръхзвукова скорост и да влязат надълбоко в земята на 10-30 метра, детонирайки подземен.

В същото време в почвата се основават мощни компресионни талази (ефект на изкуствено земетресение), които могат да разрушат всевъзможни структури. Апотеозът на такива бомби е 20-тонният Т-12 " Клаудмейкър ", една от най-тежките въздушни бомби в историята на човечеството. Такава бомба, ускорявайки се до свръхзвукова скорост, е в положение да проникне до 20-30 метра почва или 3-8 метра бетонни структури, само че не повече.

Съвременните бетонобойни бомби са с по-малки размери, само че даже те не могат да обхванат в земята по-дълбоко от 30-60 метра. За никакви километри не може да се приказва. Нещо повече, модели и опити демонстрират, че когато обект удари Земята с по-висока скорост, се получава детонация, до момента в който самият обект не се задълбочава доста.

Освен това, когато се преглеждат кинетичните оръжия, по някаква причина се не помни за балистичните ракети, които в действителност са също оръжия, които са били в космоса и се връщат на Земята. И да, бойните глави на актуалните ракети имат хиперзвукови скорости с оптималната скорост в атмосферата до 15 пъти на скоростта. И въпреки всичко при поразяване на цел една кинетична бойна глава не е задоволителна. Експлозивен или нуклеарен заряд работи по-добре, в сравнение с просто плътна колона.

Все още има въпроси по отношение на ръководството и точното позициониране на такива оръжия. Просто посредством изпускане на титанов дирек от космоса е невероятно да го насочите тъкмо към задачата. Това значи, че стартират затруднения - система за ръководство, тласкачи, система за прицелване, система за връзка, което е извънредно мъчно да се направи, тъй като плазменият облак към нашата колона минава през плътните пластове на атмосферата. В резултат на това получаваме същата (ако не и по-скъпа) бойна глава като на балистична ракета. Освен това всички обекти, които са в орбита, са ясно забележими от Земята благодарение на системи за следене, тъй че е малко евентуално колоната да бъде пусната неусетно.

Да, бойната глава на балистична ракета, даже и без нуклеарен заряд, може да аргументи доста съществени вреди при рухване от космоса.

Ето, да вземем за пример, меморандум от полигона Кура от 3 юни 1958 година за първото попадение на бойната глава на ракетата Р-7 на полигона: „ Диаметърът на кратера е към 27 м, дълбочината е 4,5 м. Почва е запратена на километър ”. Впечатляващо, несъмнено. Но е надалеч от цялостното заличаване на целия Лондон, което се демонстрира във филмите, и пробиването през пет километра земна кора, с цел да провокира трусове.

Митове и действителност

Речта на Сердар Хюсеин Йълдъръм беше опровергана от самата турска галактическа организация. Думите били наречени „ извадени от подтекста “, а речта от 2021 година се оказва несвързана със скорошното земетресение.

В Турция и Сирия стана покруса, лишила живота на десетки хиляди хора. Може да се разбере болката на жителите на страната, изгубили близки и другари в катаклизма. Но просто няма смисъл да се популяризира измислена, непроверена и искрено тайна информация. Човечеството към момента не разполага с технология за основаване на толкоз огромни трусове като това, което се случи на 6 февруари 2023 година Слава Богу, може би.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР