Чудовища под леглото и зловещи клоуни ли? Не, кошмарът, от

...
Чудовища под леглото и зловещи клоуни ли? Не, кошмарът, от
Коментари Харесай

4 кошмарни типа шефове, които плашат служителите

Чудовища под леглото и злокобни клоуни ли? Не, кошмарът, от който се будят много чиновници, е техният началник.

Именно началникът носи най-голяма отговорност за атмосферата на работното място, за равнището на мотивация на подчинените си и за това нещата да се движат в вярната посока. Когато той не се оправя, никой в офиса не се усеща изключително добре.

От Entrepreneur дават образец с четирите най-кошмарни вида шефове, които спъват развиването на чиновниците си.

1. Антисоциалният началник

Той/тя просто не умее да поддържа връзка с другите, некомуникативен и затворен е. Когато подобен човек е отпред, страда цялата динамичност на екипа. Служителите не се усещат удобно да се съветват с него, а в напрегнати обстановки нямат на кого да се опрат.

2. Шефът, който се грижи единствено за себе си

Той/тя впряга всички да работят за персоналните му/ѝ цели, не за тези на компанията. Не се вълнува от това дали чиновниците са задоволени от работата си, дали имат благоприятни условия за израстване. А най-после си приписва заслугите за триумфа.

3. Шефът, който непрекъснато се меси

Не става дума просто за интервенция в работата, а във всеки аспект на живота на подчинените му/ѝ. Има граница сред това да си отворен и да се интересуваш от добруването на сътрудниците си и това да си нагъл и да караш всички да се усещат неудобно. Освен това фокусът на положителния началник не би трябвало да е непосредствен с всички и всички да го харесват, а да прави най-подходящите избори за бъдещето на компанията.

4. Нерешителният началник

Никога не може да му/ѝ се угоди. Този вид шефове са непредвидими и това основава среда на неустановеност. Не гледат с положително око на творчеството и не знаят по какъв начин да реагират в сериозни моменти. Затова и трансферират прекомерно огромна тежест и отговорност на подчинените си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР