Чудите ли се защо често забравяте, имате постоянно главоболие или

...
Чудите ли се защо често забравяте, имате постоянно главоболие или
Коментари Харесай

Неподозираните навици, които вредят на мозъка ни

Чудите ли се за какво постоянно забравяте, имате непрекъснато главоболие или ви е мъчно да се концентрирате? Буквално всичко е в главата ви. Много хора не осъзнават, че избрани храни и ежедневни привички могат да окажат огромно въздействие върху психологичното здраве и да го увредят до тежки болести. Разгледайте изброените привички, които всеки от нас има малко или доста и вижте кои от тях можете да измененията.

Няколко паралелни научни проучвания демонстрират, че ежедневните привички могат да увредят мозъчните ни кафези и да допринесат за развиването на дегенеративни болести. Има и способи д апротиводействате, просто се информирайте и действайте:

Пропускате закуската

Вероятно сте чували израза „ Закуската е най-важното хранене за деня “, нали? Е, правилно е. След нощ на недояждане мозъкът се нуждае от хранителни субстанции, с цел да действа вярно. Когато пропускате храненето при започване на деня, мозъкът ще изразходва своите запаси и ще бъде заставен да работи по-усилено, с цел да извършва поставените му задания. Това може да компрометира концентрацията, да аргументи загуба наизуст, да ви накара да се чувствате нервни и да понижи физическата и интелектуалната ви продуктивност.

Заседнал метод на живот

Липсата на двигателна интензивност може да компрометира естественото действие на мозъка в дълготраен проект. Физическата интензивност улеснява ученето, усъвършенства настроението и предотвратява загубата наизуст и други проблеми, свързани с възрастта. Дори къса разходка или лека подготовка усъвършенства кръвообращението и се отразява на настроението и концентрацията. Пробвайте.

Твърде доста кафе

Кофеинът работи като натурален транквилант – успокоително за мозъка, но  предизвиква проблеми на съня. Пиенето на прекалено много кафе (над 4 качи на ден) могже да повреди нервната система, а пиенето на кафе на гладно да повреди стомаха. Пиенето на кафе след 17:00 пък се счита за първи зложелател на положителния сън.

От друга страна комбинацията от диуретици и стимуланти в кафето, форсира мозъка и това може да докара до главоболие, безпокойствие, нервност и тревога.

Обичате цигарения дим 

Никотинът в цигарите поврежда мозъка, като лимитира притока на кръв и от там на О2 за мозъка и останалите тъкани. Дори пасивното пушене – т.е. престоят в запушено затворено пространство може да бъде рисково за мозъчната активност и концентрацията. При някои пушачи прекомерно огромните паузи без цигара ги прави неврни и избухливи, което води до повишение на хормоните на стрес.

Слушане на мощна музика

Силната музика може да повлияе на паметта и ученето, като се изключи че поврежда слуха и мозъчните кафези. Високите децибели са свързани с лека загуба на мозъчна тъкан, изключително на сиво вещество.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР